Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Χριστόπουλος στο thebest.gr: “Δεν βρήκα τίποτα έτοιμο, όλα τα δημιούργησα”

Χριστόπουλος στο thebest.gr: “Δεν βρήκα ...
Λαλιώτη Αμαλία

Ο έμπειρος κόουτς μιλά για την μεγάλη καριέρα του αλλά και την αλλαγή πλεύσης με τον Απόλλωνα

O Γιώργος Χριστόπουλος είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές βόλεϊ, όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά πανελλαδικά, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο. Έχει αναδείξει κορυφαίους αθλητές, ενώ έχει συνεργαστεί και με την ελίτ παικτών του παγκοσμίου βόλεϊ.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Χόρχε Ελγκέτα όταν αγωνίσθηκε στην ΕΑΠ, τον Γιορτάνοφ και πολλούς άλλους μεγάλους αθλητές που φόρεσαν τη “μελάνόλευκη” φανέλα.

Ο ίδιος έχει αναδειχθεί δύο φορές κορυφαίος προπονητής, ενώ έχει αφήσει και την προπονητική του σφραγίδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που συμμετείχε με τον ΠΑΟΚ και την ΕΑΠ.

Αρκετά είναι τα φάιναλ φορ του κυπέλλου που έδωσαν το παρών οι ομάδες του, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι κατάφερε μία επαρχιακή ομάδα, όπως η ΕΑΠ να την βάλει σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Δεν είναι και λίγο όπως θυμόμαστε οι παλιότεροι να βλέπεις μία πατρινή ομάδα στην κορυφή.

Τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω του, τον πρωταθλητισμό και δουλεύει με νέα ταλέντα στον Απόλλωνα και με την ανδρική ομάδα, την οποία από αουτσάιντερ πέρυσι στην Β' Εθνική την πήγε στον τελικό.

 

 

Κάνετε μία νέα προσπάθεια στον Απόλλωνα. Ποιος είναι ο στόχος;

Γίνεται μία νέα προσπάθεια ανάπτυξης των ακαδημιών σε αγόρια και κορίτσια, αλλά η αλήθεια ειναι ότι στα αγόρια υπάρχει πρόβλημα στις ακαδημίες πανελλαδικά, κάτι που είναι μεγάλο θέμα το οποίο η ομοσπονδία θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν υπάρχει προγραμματισμός και όλα γίνονται με την αγάπη κάποιον ακόμη γραφικών.

Ωστόσο εδώ έχετε δημιουργήσει ένα ισχυρό προπονητικό τιμ;

Στον Απόλλωνα πραγματικά υπάρχει ένα δυνατό προπονητικό τιμ, τα παιδιά είναι πολλά και η δουλειά που κάνουμε είναι υπεύθυνη και επαγγελματική, είναι όλοι άνθρωποι που γνωρίζουν το βόλεϊ. Είναι σημαντικό να υπάρχουν και καθηγητές φυσικής αγωγής στις υποδομές των συλλόγων.

Από εδώ τα κορίτσια ειδικά θα πρέπει σε λίγα χρόνια μερικά από αυτά να πανουν τη γυναικεία ομάδα.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η γυναικεία ομάδα στελεχώνεται ήδη από δικά της παιδιά και ειδικά πέρυσι πρωταγωνίστησε. Γιατί έπρεπε να ξαναγίνει ανανέωση;

Αυτή ήταν μία απόφαση που πήρε η διοίκηση και με την οποία διαφώνησα δημόσια από την πρώτη στιγμή. Εκτιμώ ιδιαίτερα την προσπάθεια που έχει κάνει η Ελένη Λεγάτου στην ομάδα και για αυτό την στήριξα.

Πέρυσι από αουτσάιντερ στην Β' Εθνική τα αγόρια φτάσατε στον τελικό. Φέτος θέλετε το βήμα παραπάνω;

Πέρυσι χάσαμε την άνοδο στο χρυσό σετ από μία έμπειρη ομάδα. Για να φτάσουμε εκεί δουλέψαμε πολύ. Δεν κάνουμε μαγικά, ο στόχος είναι να παίζουμε όσο το δυνατό καλύτερο και πιο σύγχρονο βόλεϊ και το μυστικό είναι η δουλειά και ο προγραμματισμός.

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ με μεγάλους αθλητές στο ρόστερ του

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ με μεγάλους αθ...

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ με μεγάλους αθλητές στο ρόστερ του

Τώρα που είσαστε πιο ήρεμος θα θέλατε να σχολιάσετε την εποχή στην ΕΑΠ;

Οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες είναι μοναδικές. Μου έχουν μείνει χαρακτηριστικά τα λόγια ενός ηλικιωμένου, ο οποίος με ευχαρίστησε για όλα όσο είχα προσφέρει στην ομάδα.

Αυτό με είχε κάνει πολύ χαρούμενο τότε γιατί όταν ανεβαίνεις το βουνό και θα πέσεις και θα έχεις πισωγυρίσματα, αλλα το όραμα, η θέληση και η υπομονή φέρνουν το αποτέλεσμα.

Έχω την ικανοποίηση για όσα έκανα τις χρονιές στην ΕΑΠ, αλλά υπάρχει και η πικρία γιατί τελικά τα τείχη έπεσαν και μαζί τους διαλύθηκε η ομάδα. Θέλω όμως να πληροφορήσω τους Πατρινούς ότι για τρία χρόνια, ήμουν στον πάγκο ης ομαδας αφιλοκερδώς και την άφησα να μπορεί να σωθεί. Δυσυτυχώς όμως κάποιοι άνθρωποι που είχα δίπλα μου δεν εκτίμησαν την προσπάθεια.

Υπάρχει πικρία από την ΕΑΠ;

Πάνω από όλα νιώθω ικανοποιημένος γιατί άλλαξα την ιστορία του βόλεϊ στην Πάτρα, ο κόσμος αγάπησε το βόλεϊ και το κυριότερο καταφέραμε μια επαρχιακή ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό, ανεξάρτητα αν κάποιοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Θέλαμε έναν τίτλο αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, ωστόσο θεωρώ ότι έβαλα και ένα λιθαράκι για τα νέα παιδιά του συλλόγου. Θα έπρεπε όμως να υπάρχει και συνέχεια.

Και με τους μικρούς της ΕΑΠ

Και με τους μικρούς της ΕΑΠ

Και με τους μικρούς της ΕΑΠ

Αυτή τη συνέχεια μπορεί να τη φέρει η Παναχαϊκή;

Δεν το νομίζω με όλα όσα έγιναν πέρυσι, η Παναχαϊκή διέσυρε το όνομα του πατραϊκού βόλεϊ και μιλάω για τις συμπεριφορές, γιατί αγωνιστικά θα μπορούσε να είχε μείνει.

Το τελευταίο καιρό έχουν γίνει δηλώσεις για εσάς και τον Άρη Αγγελόπουλο. Θα θέλατε να τις σχολιάσετε;

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι όσοι κάνουν τέτοιες δηλώσεις ή είναι άσχετοι με το άθλημα ή εμπαθείς. Και θα μιλήσω για μένα, ρωτώντας το εξής: πως γίνεται να καταστρέψω ένα άθλημα όταν έχω πάρει ομάδες από το τοπικό, όπως η Ολυμπιάδα και την έφτασα στην Α1 Εθνική, ενώ με τον ΠΑΟΚ και την ΕΑΠ πρωταγωνιστήσαμε;

Προσωπικά ότι έκανα το έκανα από μόνος μου δεν με βοηθήσε κανείς. Τώρα σε ότι αφορά τον Αγγελόπουλο παρά τις διαφωνίες που έχουμε μεταξύ μας νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για αυτόν δημιουργήσαμε κάποια πράγματα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.

Την Ολυμπιάδα την παρακολουθείτε;

Όπως όλες τις προηγούμενες ομάδες μου. Ωστόσο η Ολυμπιαδα είναι κομμάτι της ζωής μου. Έδωσα την ψυχή μου για να φτάσουμε από το τοπικό στην Α1 Εθνική. Αυτό όμως που με στεναχωρεί είναι ότι η Ολυμπιάδα θέλει να κρύβει την ιστορία της, αλλά δυστυχώς δεν κρύβεται.

Τελικα τί έχετε κερδίσει από το βόλεϊ;

Έχω κερδίσει κάποιους φίλους μετρημένους στα δάχτυλα τους ενός χεριού. Από εκεί και πέρα στη ζωή μου κάθε φορά που προσφέρω δεν το κάνω ανταποδοτικά.

Ωστόσο η μεγαλύτερη ευχαρίστηση ήταν όταν πήγα στην εφορία με τον γιο και ο υπάλληλος του είπε ότι έχει για πατέρα πρώτα έναν καλό άθρωπο και μετά έναν κορυφαίο προπονητή.

Φάση από αγώνα της Ολυμπιάδας στην Α1 Εθνική

Φάση από αγώνα της Ολυμπιάδας στην Α1 Εθνική

Φάση από αγώνα της Ολυμπιάδας στην Α1 Εθνική

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports