Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Στοπ" στην ενίσχυση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου με αστυνομικούς της Α.Δ. Αχαΐας

Πάτρα: "Στοπ" στην ενίσχυση το...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

"Έπρεπε να σταματήσει αυτή η αιμορραγία για μας" δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Την ώρα που η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει 200 κενές οργανικές θέσεις υπαλλήλων με βάση το οργανόγραμμα του 1985(!) για δύο χρόνια ενίσχυε με αστυνομικούς το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου. Η απόφαση είχε προκαλέσει αρκετές συνδικαλιστικές αντιδράσεις και μετά από δύο χρόνια ελήφθη απόφαση να σταματήσει η μετακίνηση αστυνομικών στην Κόρινθο.

«Έπρεπε να σταματήσει αυτή η αιμορραγία. Εμείς καλύπταμε την νυχτερινή βάρδια και οι συνάδελφοι έλειπαν όχι μόνο το βράδυ αλλά και την επόμενη ημέρα που έβγαιναν εκτός υπηρεσίας. Δηλαδή επί της ουσίας έλειπε ο διπλάσιος αριθμός αστυνομικών υπαλλήλων από αυτόν που ενίσχυε την Κόρινθο. Αρχικά ξεκινήσαμε με την αποστολή 14 μετά μειώθηκαν στους 10, εν συνεχεία στους 8 και τελευταία στους 4. Από την Παρασκευή και μετά από παρεμβάσεις μας ελήφθη απόφαση να σταματήσει η ενίσχυση από την Αχαΐα» εξηγεί στο thebest.gr o Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας.

Οι παρεμβάσεις όλο αυτό το διάστημα ήταν συνεχείς. Ο κ. Τσεκούρας την περασμένη Πέμπτη είχε συνάντηση στο Αρχηγείο με τον Αστυνομικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Ηλία Γεωργόπουλο και τον βοηθό επιτελάρχη Δημήτρη Σοφιό.

Επιπλέον η μετακίνηση των αστυνομικών, όπως επισημαίνει ο κ. Τσεκούρας είχε κι ένα μεγάλο οικονομικό κόστος (νυχτερινά, εκτός έδρας, κλπ) τα οποία γι΄αυτά τα δύο χρόνια (από 1η Οκτωβρίου 2012) ξεπέρασαν τις 400.000 ευρώ, ενώ θέτει και τη διάσταση της ασφάλειας του προσωπικού. Ευτυχώς που δεν συνέβη κάτι δυσάρεστο στην επικίνδυνη Πατρών – Κορίνθου, σημειώνει.

Εκτός από τις ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν και οι ελλείψεις σε μέσα. Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας δηλώνει ότι το 1/3 του στόλου παραμένει ακινητοποιημένο λόγω βλαβών ,ενώ ο υπόλοιπος είναι στο μεγαλύτερο βαθμό του πεπαλαιωμένος.

Εξαίρεση αποτελούν  μερικά από τα οχήματα (16 συνολικά) με τα οποία ενισχύθηκαν πέρυσι οι υπηρεσίες Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και Πόλεως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις