Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα : Η "άνοιξη" στο Γυμνάσιο Σταυροδρομίου

Αχαϊα : Η "άνοιξη" στο Γυμνάσι...

Τον δικό τους σχολικό κήπο δημιούργησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Σταυροδρομίου

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Χορεύοντας τη φύση, γίνομαι ενεργός πολίτης", οι μαθητές του Γυμνασίου Σταυροδρομίου του Δήμου Ερυμάνθου διαμόρφωσαν τον κήπο του σχολείου τους. Την Παρασκευή, 13 Απριλίου πραγματοποίησαν το τελικό στάδιο του προγράμματος για τη φετινή σχολική χρονιά. Για 3 περίπου ώρες, οι μαθητές μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες έσκαψαν, σκάλισαν, ετοίμασαν τον χώρο και φύτεψαν καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, τα οποία πολύ ευγενικά παραχώρησε ο κ. Σταυρόπουλος Νίκος από το φυτώριο του: μολόχες, μαργαρίτες, γιασεμιά, λεβάντα, θυμάρι, βαλσαμόχορτο, στέβια, δυόσμος, δεντρολίβανο είναι κάποια από τα είδη που φυτεύτηκαν. Για λίπασμα οι μαθητές χρησιμοποίησαν κομπόστ από τον κομποστοποιητή του σχολείου που κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του περσινού προγράμματος.

Στόχοι του προγράμματος ήταν, μεταξύ άλλων, οι μαθητές να προβληματιστούν για τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες διαμορφώνοντας οι ίδιοι τον αύλειο χώρο του σχολείου τους και να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ερυμάνθου, κ. Α. Βγενόπουλο, τον γεωπόνο του Δήμου Ερυμάνθου, κ. Φ. Αγγελακόπουλο,  και τον κ. Ν. Σταυρόπουλο για την ευγενική προσφορά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις