Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατσιφάρας: "Είχα γίνει... κουραστικός για τα 75 χιλιόμετρα της Πατρών- Πύργου, τώρα όμως δικαιωνόμαστε"

Κατσιφάρας: "Είχα γίνει... κουραστι...

Άμεση δημοπράτηση του έργου με 340 εκατομμύρια ευρώ

«Είχα γίνει σχεδόν κουραστικός… Σε κάθε συνάντηση, σε κάθε βήμα, σε κάθε επαφή με κυβερνητικούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους, όλοι ήξεραν ότι η μόνιμη αναφορά μου, η μόνιμη διεκδίκηση μου, ήταν η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της, με έμφαση ιδιαίτερα στα τμήματα που αφορούν στην Ηλεία. Τώρα, μετά την αναγγελία δημοπράτησης του τμήματος Πάτρας – Πύργου, αισθανόμαστε δικαιωμένοι, αλλά δεν μένουμε εδώ. Θα παλεύουμε μέχρι τέλους, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Αλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3.

Ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε, επίσης, ότι μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχει ανακοινωθεί το 90% των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού του.

Όπως έγραψε χθες το thebest.gr, ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα η δημοπράτηση της ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργου, μήκους 75 χιλιομέτρων, με πλήρες παράπλευρο δίκτυο και προϋπολογισμό 340 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί από το Δημόσιο, καθώς εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του και από τη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ).

Οπως τονίστηκε και στην παρουσίαση, πρόκειται για σημαντική οδική παρέμβαση, καθώς ο σημερινός δρόμος είναι 34 ετών και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, καθώς διασχίζει πολλούς οικισμούς και έχει πλήθος ισόπεδων κόμβων. Ο στόχος είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα. Αν και το έργο θα κατασκευαστεί από το Δημόσιο, παραμένει ανοικτό το εάν η διαχείρισή του θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη στο έργο Πάτρα – Πύργος θα απασχοληθούν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξήγγειλε πως σύντομα, μετά την ολοκλήρωση των μελετών που λείπουν, θα δημοπρατηθεί και το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου νοτίως του Πύργου, από τον Κόμβο Καλού Νερού έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Κυπαρισσίας.

Πρόκειται για έργο μήκους 30 χλμ. με προϋπολογισμό 130 εκατομμυρίων ευρώ και με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις