Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Σε ποιους αφιέρωσε το τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα «Καλύτερα ζητιάνος παρά υπουργός»

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Σε ποιους αφιέρωσε...

παραλειπόμενα των τελευταίων ημερών

Παραλειπόμενα των τελευταίων ημερών με τον βουλευτή Αχαϊας, Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο, μας εστάλησαν με δελτίο τύπου, απο το γραφείο του. Έχουμε λοιπόν και λέμε.

1)      Συμμετείχε, στο κλειστό σε δημοσιογράφους, γεύμα εργασίας  ιδιαίτερης σπουδαιότητας των 25 μελών της εκτελεστικής γραμματείας του Ελληνοαμερικανικού Οικονομικού Επιμελητηρίου συνοδεύοντας τον προσκεκλημένο πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ  Γιώργο Καρατζαφέρη, όπου αναλύθηκε η αναληφθείσα πρωτοβουλία κυβέρνησης Εθνικής  Σωτηρίας μακράς πνοής. (Ανάλογο κείμενο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλαν και οι συνδαιτυμόνες).

Σημ. Η συνάντηση έγινε προτού συμφωνήσουν Παπανδρέου Σαμαράς.

 

2)      Σε ειδική μνεία δημοσιογράφων που τον περιλάμβαναν στους υπουργοποιήσιμους, ο Αλέξανδρος  Χρυσανθακόπουλος αντέτεινε :

«Δεν  έκανα γονυκλισία στον Κ Σημίτη και δεν έβαλα ποτέ στόχο να γίνω υπουργός», αφιέρωσε μάλιστα το τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα

«Καλύτερα ζητιάνος παρά υπουργός» σε κάθε ενδιαφερόμενο. Παρόλα αυτά αυτοί το ζουρνά τους…

3)      Ήταν ο πρώτος βουλευτής που μίλησε από τον ΛΑ.Ο.Σ  στην ολομέλεια της Βουλής εν αναμονή των εξελίξεων της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, σημείωσε:

 

«Η χώρα μας χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αυτό όμως είναι μια μακρόχρονη επιλογή, δεν είναι μια σύντομη επιλογή. Άλλο πράγμα η μεταβατική Κυβέρνηση να διεκπεραιώσει ζητήματα, να επιμερίσει βάρη, πολιτικές ευθύνες πάνω στην κρίση που περνάμε και άλλο μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που έχει ένα στόχο -αν θέλει κανείς να το δει- και μετά από επικείμενες εκλογές.

Είναι απαραίτητο μέχρι να βγούμε από την κρίση να προχωρήσουμε σε συνεννόηση. Εμείς θέλουμε να υπάρχει μια γραμμή αποτροπής εκείνων των δεσμών που μας βάζουν μέσω επιτροπείας και περιορισμού εθνικής κυριαρχίας.

Εκεί πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να αποκρούσουμε τον ξένο παράγοντα, να δείξουμε ότι οι Έλληνες μπορούμε και μόνοι μας να ρυθμίσουμε τα του οίκου μας και να είμαστε συνεπείς, όχι άλλα να λέμε και άλλα να πράττουμε.

Εμείς θέλουμε μακράς πνοής συνεργασία, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλες συγκρούσεις, διχασμούς και καταστάσεις οι οποίες θα την απορρυθμίζουν περισσότερο. Θέλουμε οπωσδήποτε να υπάρξουν πολιτικές διεξόδου από την κρίση και αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από αλαζονεία και εγωισμούς.

Πρέπει να γίνει σε διαδικασία συνολικής συμμετοχής, όχι κυβερνητικών παραγόντων, ενός ολόκληρου λαού, σε μια εθνική στρατηγική επιβίωσης, σε μια παραγωγική και καταναλωτική συμμαχία, σε μια θεσμική εγγύηση απ’ όλες τις πλευρές σεβασμού των θέσεων που προτείνονται και χωρίς μαξιμαλιστικές στρατηγικές εφόδου κατάληψης ανακτόρων. Σίγουρα πρέπει να αποφύγουμε τη μέγγενη των διεθνών εντολών να είμαστε απλά εκτελεστές ντιρεκτίβας.

Εδώ τίθενται κάποια ζητήματα. Είδαμε ότι παίζεται θέατρο παραλόγου. Αποφεύγουν να ομολογήσουν τη συνευθύνη του παρελθόντος και θέλουν πάση θυσία να μεταφορτώσουν ο ένας στον άλλο τη συνευθύνη της παρούσας διαχείρισης. Εμ, δεν γίνεται έτσι.

Εάν δεν υπάρχει η πολιτική παιδεία και η πολιτική ηθική, αυτός ο πολιτισμός για να συζητήσεις και πάνω από το τραπέζι δίνουν τα χέρια και από κάτω βάζουν τρικλοποδιές και κλωτσιούνται, δεν γίνεται. θέσαμε καίρια τις τέσσερις προϋποθέσεις μας.

 

Πρώτον, βάλαμε ζήτημα να αποτρέψουμε τη συρρίκνωση της εθνικής μας κυριαρχίας με εξωτερικούς παράγοντες και επόπτες που θα μετατρέπονται σε επιτρόπους και συνυπογράφοντες.

Δεύτερον, να σταματήσει η μείωση μισθών και συντάξεων.

Τρίτον, να αποτραπεί η λεηλασία της περιουσίας του ελληνικού λαού μέσα από προγράμματα ξεπουλήματος.

Και τέταρτον, για τη διασφάλιση της εσωτερικής συνοχής και την αποτροπή των δυσμενών κοινωνικών εξελίξεων να καταργηθεί και ο νόμος παροχής ιθαγένειας, που διευκολύνει εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες να αποκτήσουν κάτι που δεν δικαιούνται.

Άλλο ιθαγένεια, άλλο διαμονή. Εμείς διαχωρίσαμε και την έννοια της υπηκοότητας ακόμα, γιατί ο ιθαγενής είναι με βάση το γένος».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις