Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:To "αρχηγείο" στις φυλακές Αγ. Στεφάνου και η διακίνηση ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα

Πάτρα:To "αρχηγείο" στις φυλακ...

Ο κοριός της ΕΥΠ "δάγκωσε" τους ναρκω-βαρόνους

Στις φυλακές Κορυδαλλού, Πάτρας και Λάρισας είχαν στηθεί τα "αρχηγεία" εμπορίας και διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών των τριών πολυμελών δικτύων, που εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία στη Λάρισα. Εγκλειστοι, με παρελθόν στην εμπορία ναρκωτικών, κανόνιζαν τις "δουλειές" μέσω συνδέσμων τους με την Αλβανία και την Τουρκία. Στη συνέχεια τα δίκτυα διανομής διοχέτευαν τα ναρκωτικά στα στέκια της Θεσσαλίας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με ιδιαίτερη προτίμηση στα κοσμοπολίτικα νησιά.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ομάδα, με δίκτυο διανομής πάνω από 100 άτομα, την "εμπορική επιχείρηση" συντόνιζαν δύο άτομα, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Από εκεί γίνονταν οι απευθείας τηλεφωνικές συνεννοήσεις με συνθηματικούς κωδικούς ή μέσω τρίτων προσώπων, που μετέφεραν τις εντολές σε "παραγωγούς- εμπόρους" στην Αλβανία. Στη συνέχεια στηνόταν η επιχείρηση αποστολής των ναρκωτικών και παραλαβής τους, μέσω θαλάσσης ή οδικώς με ΙΧ που διέσχιζαν την Ηπειρο, για να παραδώσουν τα ναρκωτικά σε "χονδρεμπόρους" στη Θεσσαλία.

Η δεύτερη ομάδα κινούνταν γύρω από τις "δουλειές" που έκλεινε κρατούμενος από τις φυλακές Πάτρας και είχε δίκτυο περίπου 70 ατόμων.

Το τρίτο δίκτυο, με περίπου 30 άτομα, "εξυπηρετούνταν" από έγκλειστο στις φυλακές Λάρισας.

Και οι τρεις ομάδες είχαν επαφές με διακινητές ναρκωτικών από άλλες χώρες, με κύριες όμως πηγές προέλευσης Αλβανία και Τουρκία.

Η "τοπική παραγωγή" περιορίζεται μόνο στην κάνναβη και ήδη οι διωκτικές αρχές έχουν εντοπίσει και φυτείες, ενώ έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένου, έτοιμου για εμπορία, χασίς. Στις περισσότερες από 50 συλλήψεις που έγιναν ήδη από προχθές τη νύχτα περιλαμβάνονται άτομα ηλικίας από 20 έως και 70 ετών, που συμμετείχαν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Περίπου 15 από αυτούς έχουν ήδη παρελθόν με εμπορία ναρκωτικών, ενώ εμπλέκονται δεκάδες άλλοι, μεταξύ των οποίων άνθρωποι της νύχτας, αλλά και γνωστοί στην αγορά της Λάρισας επιχειρηματίες, υπεράνω πάσης υποψίας!

Ο κύκλος των συλλήψεων αναμένεται να κλείσει, σε πρώτη φάση, με τις συλλήψεις πάνω από 150 ατόμων, για τα οποία υπάρχουν επαρκή στοιχεία και προσάγονται στο πλαίσιο της γιγαντιαίας επιχείρησης εξάρθρωσης των τριών δικτύων, που και χθες συνέχιζε στη Θεσσαλία η Αστυνομία.

"Η όλη επιχείρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη και στην επόμενη φάση, αμέσως μετά, επεκτείνεται σε δεκάδες άλλους εμπλεκόμενους, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, συγκροτούν μικρότερες ομάδες διανομής ναρκωτικών" εξηγεί στο "Εθνος της Κυριακής" ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Συμεών Οφείδης.

"Η τρίτη από τις πολυμελείς ομάδες, εκτός από τη δραστηριότητα με την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, εμπλέκεται και στο ''τράφικινγκ'', με πλούσια δραστηριότητα στην εκμετάλλευση γυναικών, κυρίως από τις πρώην ανατολικές χώρες, που διοχετεύονταν σε νυχτερινά κέντρα και προαγωγούς".

Οι ανακριτικές αρχές έχουν... πολλή δουλειά για να διεκπεραιώσουν το σύνολο των ανακρίσεων των δεκάδων συλληφθέντων και εργάζονται νυχθημερόν.

Για να φτάσουν στις συλλήψεις, οι αστυνομικές αρχές συνεργάστηκαν και με άλλες υπηρεσίες και χρησιμοποιήθηκε ειδικός εξοπλισμός, όπως κέντρα παρακολούθησης ύποπτων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Εχουν καταγραφεί -κατά το πρότυπο των καταγραφών των συνομιλιών για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο- πάνω από 10.000 συνομιλίες, που δίνουν πλήθος στοιχείων για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και στοιχειοθετούν εγκληματικές πράξεις που σχετίζονται κυρίως με αδικήματα εμπορίας ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις