Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυστραλία: Φόρος άνθρακα για τους μεγάλους ρυπαντές

Αυστραλία: Φόρος άνθρακα για τους μεγάλο...

Οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν οικονομικά κίνητρα στις βιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές τους

Η Αυστραλία έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά παραγωγής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε την επιβολή φόρου περίπου 23 ευρώ ανά τόνο στους 500 μεγαλύτερους ρυπαντές - γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις- και την Κυριακή παρουσίασε το ακριβές σχέδιο, το οποίο θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του 2012.

«Ως έθνος, θα πρέπει να βάλουμε μια τιμή στον άνθρακα και να δημιουργήσουμε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας», δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ, προσθέτοντας ότι αυτή η σταθερή τιμή θα ισχύσει έως την εισαγωγή ολοκληρωμένου σχεδίου εμπορίου ρύπων, το 2015.

Τότε, η κυβέρνηση θα θέσει ένα κατώτατο και ένα ανώτατο όριο, μέσα στο οποίο η αγορά θα μπορεί να καθορίζει τι θα πληρώνει όποιος ρυπαίνει.

Κατά την Γκίλαρντ, η δημοτικότητα της οποίας έχει κατακρημνιστεί το τελευταίο διάστημα, οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν οικονομικά κίνητρα στις βιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές τους.

Ποσοστό των χρημάτων που θα αποφέρει το πρόγραμμα στην κυβέρνηση, θα διοχετευτεί στην ενίσχυση επιδομάτων και συντάξεων μεταξύ άλλων, προκειμένου να αντισταθμιστεί η αύξηση του κόστους διαβίωσης, που αναμένεται να προκύψει από την ενσωμάτωση της τιμής του άνθρακα σε αγαθά και υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει παράλληλα έναν Οργανισμό Χρηματοδότησης Καθαρής Ενέργειας, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του 7 δισεκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτεί πρωτοποριακά προγράμματα ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις