Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Γολγοθάς 52χρονης Πατρινής και το «όχι» του Κέντρου Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο Ρίου

Ο Γολγοθάς 52χρονης Πατρινής και το «όχι...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Η Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών στο νοσοκομείο του Ρίου δεν τη δέχεται επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού, γεγονός που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη όλων των κλινών που υπάρχουν στην κλινική

Ενώπιον της άρνησης νοσηλείας της στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Ρίου βρίσκεται μια 52χρονη Πατρινή η οποία υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία τον περασμένο Νοέμβριο και από τότε νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» στην Αθήνα.

Η 52χρονη μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» από την Σαντορίνη όπου βρισκόταν όταν υπέστη την εγκεφαλική αιμορραγία και πλέον μετά από σειρά επεμβάσεων και περιπετειών με την υγεία της χρήζει άμεσης ανάγκης φυσιοθεραπείας  σε κέντρο αποκατάστασης προκειμένου να ακολουθήσει ένα ολοκληρωμένο και εντατικό πρόγραμμα που θα την βοηθήσει να επανακτήσει την κινητικότητά της.

Ωστόσο η Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών στο νοσοκομείο του Ρίου δεν τη δέχεται  επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού, γεγονός που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη όλων των κλινών που υπάρχουν στην κλινική και παραμένουν κενές την ώρα που συνάνθρωποί μας βιώνουν το δικό τους Γολγοθά.

Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς που δεν διαθέτουν χρήματα ώστε να απευθυνθούν σε εξειδικευμένα ιδιωτικά κέντρα;

Ότι παραμένουν σε διαρκή νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο δίχως τη δυνατότητα αποκατάστασης, με όποιους πολύ σοβαρούς κινδύνους συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους και ό,τι επίσης μπορεί να σημαίνει αυτό για τους συγγενείς τους οι οποίοι εξαντλούνται οικονομικά και ψυχολογικά στην προσπάθειά τους να βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπό τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της 52χρονης μιλάμε ήδη για 5 μήνες νοσηλείας εκτός Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δωρητής Δημήτρης Σφήκας πρόσφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μια πλήρη Μονάδα Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών, (ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ), κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 τετραγωνικών, σύγχρονο επιστημονικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών με αυτόματα μηχανικά μέσα, αίθουσα και όργανα φυσικοθεραπείας, υδροθεραπεία σε ειδική πισίνα με επίβλεψη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα στα Βαλκάνια.

Σήμερα, ο δωρητής, βλέπει τη μονάδα να υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού, ανθρώπους να βρίσκονται σε απόγνωση και ένα Υπουργείο να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει την ίδια ώρα που ο τομέας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης φέρεται να έχει αφεθεί πλήρως στα χέρια των ιδιωτών.

Θα ασχοληθεί άραγε κάποιος με την 52χρονη;

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις