Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Ιωάννης Παππάς: Τα λιμάνια της Πάτρας κα...

Ιωάννης Παππάς: Τα λιμάνια της Πάτρας και του Κατακόλου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

TRAVEL WEST FORUM
/

«Το λιμενικό σύμπλεγμα της Πάτρας, μπορεί να δημιουργήσει άμεσα 300 θέσεις εργασίας και πάνω από 2.000 θέσεις, σε δεύτερο χρόνο» τόνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Travel West Forum, o Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς.

Επίσης, αναφέρθηκε στο τουριστικό λιμάνι του Κατακόλου, που όπως είπε «είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια, που έχουν τις περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων κατά τη διάρκεια του έτους».

Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά

Κυρίες και κύριοι, είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται για τη διενέργεια του συνεδρίου, για τον τουρισμό, στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος και θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές της ιδέας αυτής, που όχι μόνο το σκέφτηκαν, αλλά και που το εκτελούν.
Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός, ότι το συνέδριο αυτό είναι προϊόν συνεργασίας ενός μεγάλου μέσου μαζικής ενημέρωσης της περιοχής, όπως είναι το thebest.gr, που αποτελεί την κύρια πύλη ενημέρωσης για τη Δυτική Ελλάδα. Της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Οργανισμού Λιμένων Πατρών, αλλά και πολλών άλλων φορέων.
Η συνεργασία και η σύνδεση απόψεων μεταξύ των φορέων, αποτελούν ένα μεγάλο όπλο, το οποίο καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε και κυρίως να αξιοποιήσουμε.
Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το αντιλαμβανόμαστε και στην κατεύθυνση αυτή ξεκινήσαμε φέτος για πρώτη φορά το θεσμό των περιφερειακών διαλόγων με στόχο την παραγωγική συνεργασία των φορέων, αλλά πάνω απ’ όλα την εξεύρεση λύσεων. Λύσεων που τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να εφαρμοστούν.
Η Πάτρα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος. Το λιμάνι της Πάτρας, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι και η έξοδος προς την Αδριατική Θάλασσα, είναι στοιχεία που του προσδίδουν συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα.
Το λιμενικό σύμπλεγμα της Πάτρας, με την επιβατική ναυτιλία, την κρουαζιέρα και μια μαρίνα που θα μπορεί να υποδεχθεί γιοτ είναι σημαντικό πλεονέκτημα και έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε έναν κάβο ανάπτυξης, για την ευρύτερη περιοχή. Μπορεί να δημιουργήσει άμεσα 300 θέσεις εργασίας και πάνω από 2.000 θέσεις, σε δεύτερο χρόνο.
Για την υλοποίηση του έργου αυτού συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και με όλες τις αρμόδιες αρχές.
Στην ίδια λογική, μπορεί να αναπτυχθεί το τουριστικό λιμάνι στο Κατάκολο, το οποίο είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ελληνικά λιμάνια, που έχουν τις περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων κατά τη διάρκεια του έτους. Ήδη δε, όπως όλοι γνωρίζουμε, επανακτά τον αριθμό προσεγγίσεων που είχε προ κορωνοϊού πλησιάζοντας, τον αριθμό αφίξεων προ του 2022.
Και στα δυο λιμάνια, υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να εξελιχθούν αμφότερα στη βάση, της βιωσιμότητας και της αειφόρου ανάπτυξης.
Τα λιμάνια ως οι κύριες πύλες εισόδου, μαζί με τον αυτοκινητόδρομο που υλοποιείται μπορούν να δείξουν το δρόμο ώστε η περιοχή, να αναπτυχθεί ισόρροπα, με όρους που ανταποκρίνονται στο μέλλον.
Αυτός είναι και ο λόγος που το συνέδριό σας, είναι καίριο, και εύχομαι τα συμπεράσματα που θα προκύψουν να τα συζητήσουμε και να τα δρομολογήσουμε μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Να γνωρίζετε, ότι στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπάρχουν αυτιά για να ακούσουν τις προτάσεις σας, και πόρτες ανοιχτές και να σας υποδεχτούν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr