Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η μουσική ταινία «Stop Making Sense» για το γκρουπ Talking Heads από 4-4 στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα

Η μουσική ταινία «Stop Making Sense» για...
Μαρτάτος Tάκης

«Η καλύτερη συναυλιακή ταινία όλων των εποχών» σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι, επανεκδίδεται από την A24 με αφορμή την 40η επέτειο της από την 1η κυκλοφορία της, το 1983

Στο κινηματογραφικό επίκεντρο είναι η Αμερικάνικη new wave μπάντα, το περίφημο γκρουπ των Talking Heads που δημιουργήθηκε το 1975 στη Ν. Υόρκη, μεγαλούργησε στα 80ς και διαλύθηκε το 1991.

Κι αυτό γιατί η ταινία των Talking Heads με τίτλο «Stop Making Sense» ή απλά «η καλύτερη συναυλιακή ταινία όλων των εποχών» επανεκδίδεται από την A24 και από αυτή την Πέμπτη 4-4-2024 θα παίζεται και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε. Η σπουδαιότερη κινηματογραφημένη συναυλία όλων των εποχών, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής Tanweer, το «Stop Making Sense», μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τους Talking Heads με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Μπερν από τις ζωντανές εμφανίσεις στο Pantages Theater του Χόλιγουντ στο Λος Άντζελες τον Δεκέμβριο του 1983, πριν περίπου 50 χρόνια.

Οι Ντέιβιντ Μπερν, Τίνα Γουέιμαουθ, Κρις Φραντζ και Τζέρι Χάρισον, μαζί με ένα εκστατικό σύνολο μουσικών σ’ ένα απίθανο live. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι, τιμημένος με βραβείο Όσκαρ το 1992 για «Σιωπή των αμνών» με την Τζόντι Φόστερ, «αιχμαλωτίζει» με την κάμερα του, το συγκρότημα των Talking Heads στο απόγειο του, σε αυτή τη νέα και ολοκληρωμένη ψηφιακή αποκατάσταση της ταινίας με αφορμή την 40η επέτειο της από την 1η κυκλοφορία της.

Να προσθέσουμε πως το 1985, οι Talking Heads έβγαλαν το best-selling άλμπουμ τους, με τίτλο «Little Creatures». Ένα χρόνο μετά το 1986, κυκλοφόρησαν το soundtrack άλμπουμ για την σατιρική μουσική ταινία που σκηνοθέτησε ο David Byrne, «True Stories» με τον John Goodman & το 1988 έβγαλαν το τελευταίο τους άλμπουμ ως μπάντα το «Naked».

Πέρυσι είχαμε διαβάσει πως oι Talking Heads επανενώθηκαν.

Ένα φιλμ που αποτελεί μία έξοχη ευκαιρία να θυμηθούν οι παλαιότεροι & να ανακαλύψουν οι νεότεροι σε ηλικία θεατές τους εκπληκτικούς Talking Heads.

Όπως διαβάσαμε στην Wikipedia, 3 από τα τραγούδια τους, ("Psycho Killer", "Life During Wartime", και "Once in a Lifetime") συμπεριλήφθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame, στα 500 Τραγούδια που διαμόρφωσαν και επηρέασαν το Rock and Roll.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture