Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι: Αναζητώντας… τουαλέτα...

Πατρινό Καρναβάλι: Αναζητώντας… τουαλέτα- Τι λένε οι επιχειρηματίες της εστίασης- Ψάχνει για χημικές ο Δήμος  

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η χρήση τουαλέτας καταστήματος εστίασης, όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες, δεν μπορεί να είναι η λύση...

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Μείζον κοινωνικό πρόβλημα είναι για το Καρναβάλι της Πάτρας ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που θα χρειαστεί να επισκεφτεί τουαλέτα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων και όχι μόνο.

Η χρήση τουαλέτας καταστήματος εστίασης, όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες, δεν μπορεί να είναι η λύση.  Κάποιοι από αυτούς μάλιστα αποφασίζουν να τις κρατούν ανοιχτές μόνο για τους πελάτες τους προκειμένου να μην  αντιμετωπίσουν δυσάρεστες καταστάσεις. Όπως αυτή που αντιμετώπισε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κοτοπούλης την Τσικνοπέμπτη με κάποιον που μπήκε στο μαγαζί του με σκοπό  να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, αλλά δεν πρόλαβε!

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε. Δεν μπορεί οι τουαλέτες των καταστημάτων μας να γίνονται κοινόχρηστες και για λόγους υγιεινής αλλά και για λόγους κινδύνου. Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα κόσμου που δεν σέβεται και δεν αφήνει την τουαλέτα στην κατάσταση που την βρίσκει» λέει στο thebest.gr ο κ. Κοτοπούλης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κοτοπούλης, «δεν πρόκειται για 10-20 περιπτώσεις που θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε όσο αυτό είναι εφικτό αλλά για εκατοντάδες. Το αλκοόλ, η χρήση ουσιών αλλά και η έλλειψη παιδείας μας φέρνει μπροστά σε καταστάσεις που δεν είναι εφικτό να αντιμετωπίσουμε. Μιλάμε για μια non stop κατάσταση, έναν μεγάλο διάδρομο ανθρώπων που σχηματίζεται μέσα στο μαγαζί. Δεν ξέρω ποια είναι η λύση αλλά οφείλω να προστατεύσω το μαγαζί και τον κόσμου του σε επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας.  Αν έχοντας το μαγαζί, πρέπει να καθαρίζουμε ασταμάτητα το οτιδήποτε, προτιμώ να το κλείσω.  Δε λέμε ότι δεν θα εξυπηρετήσουμε μία γυναίκα με ένα παιδάκι για παράδειγμα, όμως υπάρχει ένα όριο σε αυτό που μπορείς να ανεχτείς».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, Τάκης Ματθαιόπουλος, «δεν είναι ότι η εστίαση δεν θέλει να εξυπηρετήσει, είναι ότι δεν μπορεί. Δεν είναι κάτι απλό. Σε  μαγαζιά λίγων τ.μ σχηματίζονται μόνιμα ουρές 30 ατόμων πάνω από τα τραπέζια με τους πελάτες. Από εκεί και πέρα το ζητούμενο είναι πώς θα διατηρήσεις την καθαριότητα.  

Είναι ένδειξη πολιτισμού να μην μετατρέπουμε σοκάκια και εισόδους πολυκατοικιών σε.. τουαλέτες. Θα πρέπει ο Δήμος και η Περιφέρεια να δώσουν λύση. Άλλωστε δεν είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που καλείται να φιλοξενήσει τόσο πολύ κόσμο για κάποιες ημέρες. Ας δούμε τι κάνουν και άλλες χώρες.  Η εστίαση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Θα πρέπει να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες, το θέμα πρέπει να λυθεί.  Στα πλαίσια του δυνατού θα εξυπηρετήσουμε, ωστόσο δεν είναι καινούργιο να επιλέγουν να κρατούν τις τουαλέτες ανοιχτές μόνο για τους πελάτες».

Όπως επισημαίνει ο επιχειρηματίας Λευτέρης Ανδριόπουλος μιλώντας στο thebest.gr, «δεν θα μπούμε στη διαδικασία των απαγορεύσεων, όμως αν δε ληφθούν μέτρα θα υπάρχει πρόβλημα. Θα εξυπηρετήσουμε όσο είναι εφικτό, μέχρι ένα σημείο καθώς πρέπει να φροντίσουμε τους πελάτες μας. Από την άλλη και οι αρμόδιοι πρέπει να φροντίσουν για την επίλυση του προβλήματος».

Όπως αναφέρει ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρπής μιλώντας στο thebest.gr, «θα πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσουν χημικές τουαλέτες και να ανοίξουν και όσες δημόσιες υπάρχουν. Προσωπικά δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κάποιον να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, δεν είναι στη φιλοσοφία μου. Όμως είναι απαραίτητο να συμπράξουν οι αρμόδιοι φορείς για να βρεθεί λύση».

Πάντως έστω και την τελευταία στιγμή ο Δήμος πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη προκειμένου να συζητηθεί πόσες χημικές τουαλέτες και πού μπορούν να τοποθετηθούν.

«Η οδός Παπαφλέσσα και ο μόλος της Αγίου Νικολάου είναι δύο σημεία που σκεφτόμαστε, ωστόσο πόσες χημικές τουαλέτες θα τοποθετηθούν και πού είναι κάτι που το εξετάζουμε καθώς πρέπει να είναι κάτι στοχευμένο. Παράλληλα γίνονται κάποιες επείγουσες εργασίες προκειμένου να ανοίξουν όλες οι δημόσιες τουαλέτες που υπάρχουν στην πλατεία Γεωργίου» ανέφερε στο thebest.gr ο Μιχάλης Αναστασίου,  Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Κοιμητηρίων και Αναπληρωτής Δημάρχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr