Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πατρινό Καρναβάλι 2024: Περιφερειακές πα...

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Περιφερειακές παρελάσεις σε Αγυιά και Νότιο Διαμέρισμα

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Λίγο πριν την κορύφωση του τελευταίου τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού, σε ρυθμό παρέλασης συντονίζονται την Πέμπτη 14 Μαρτίου Αγυιά και Νότιο Διαμέρισμα προθερμαίνοντας το καρναβαλικό θερμόμετρο.

Στην Αγυιά

«Σε συνάντησα στην Πλαζ... να πληρώνεις για μασάζ» είναι ο τίτλος της 4ης περιφερειακής παρέλασης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 19.00 με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της περιοχής και άλλους φορείς αθλητισμού.

Το σημείο εκκίνησης είναι η πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων (Καζαντζάκη).

Το θέμα της παρέλασης καυτηριάζει το ζήτημα της μεθοδευμένης ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Πλαζ αλλά και γενικά των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων αναψυχής, με πρόσχημα το «κυνήγι» της ανάπτυξης μέσω της προβολής μιας ψεύτικης ωραιοποιημένης εικόνας με πολυτέλειες. Έτσι, ντυνόμαστε μασέρ «κατάκοποι», «ντίβες» της ηλιοθεραπείας, ντουζιέρες με κερματοδέκτες, coctails με θέα... ανεμογεννήτριες! Φοράμε σωσίβια και μαγιώ. Κρατάμε σημαδούρες στο χέρι, κουβαδάκια και άλλα πιο χλιδάτα της «ανάπτυξης».

Στην παρέλαση θα συμμετάσχει η μπάντα κρουστών «Ritmo Loco» καθώς σε ρόλο έκπληξη θα εμφανιστεί η ομάδα τσίρκου των Χ-Saltibagos!

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

18.30: Συγκέντρωση συμμετεχόντων και φορέων στην πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων (Καζαντζάκη)

19.00: Έναρξη καρναβαλικής παρέλασης μέσω των οδών Καζαντζάκη και Νοταρά, με τη συνοδεία μουσικού άρματος, φωτιζόμενου άρματος και μίας... mega βάρκας!

20.00: Λήξη καρναβαλικής παρέλασης στην πλατεία Ντε Μιράντα (Παναχαϊκής), με δωρεάν λήψεις σε φωτογραφικά περίπτερα και κεράσματα.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής: 16ο, 35ο, 48ο, 49ο και 64ο Δημοτικό, 21ο και 13ο Γυμνάσιου, 9ο Λύκειο.

Στο Νότιο Διαμέρισμα

Παράλληλα, στο  πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 18.30 στο Νότιο Διαμέρισμα θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση με θέμα «Καρναβάλι και στο Νότιο!».

Η παρέλαση θα ξεκινήσει  από τη συμβολή των οδών Αγ. Ι. Πράτσικα και Ελ. Βενιζέλου και περνώντας από τους δρόμους της περιοχής Αγ. Ι. Πράτσικα, Ανθείας, Ευβοίας, Μιλήτου θα καταλήξει στην πλατεία Ταραμπούρα στις Εργατικές Κατοικίες.

Την παρέλαση των μεταμφιεσμένων θα πλαισιώσουν 12 δημοτικά σχολεία- Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής του Νοτίου Διαμερίσματος, οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Τέρψης, Ταραμπούρας, Αγίου Νικολάου Λεύκας  και o Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων. Θα συνοδεύσουν ένα άρμα του Καρναβαλιού των Μικρών και το Μουσικό Άρμα δίνοντας τον ρυθμό της διασκέδασης.

Στη λήξη της παρέλασης θα στηθούν γλέντι και χορός και θα ξετυλιχτούν παραδοσιακά δρώμενα.

 Κύριος υποστηρικτής: ΠΔΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr