Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φεύγουν πούλμαν και από την Πάτρα για το Σύνταγμα- Η διαδήλωση κατά του νομοσχέδίου για τα ομόφυλα και η σύναξη της Μητρόπολης Πατρών

Φεύγουν πούλμαν και από την Πάτρα για το...
Μαρτάτος Tάκης

Αυτή την Κυριακή 11/2 στις 18.00 στο νέο ιερό ναό Αγ. Ανδρέου - Την Κυριακή στο Σύνταγμα στην Αθήνα διοργανώνεται ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το επίμαχο νομοσχέδιο, στην οποία ωστόσο δεν συμμετέχει επίσημα η Εκκλησία της Ελλάδος

Αυτή την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 6 το απόγευμα στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα θα ψαλεί ιερά παράκληση και θα γίνει  σύναξη ενημέρωσης με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και των τοπικών Ορθόδοξων χριστιανικών σωματείων όπως η Χριστιανική Εστία, η Χριστιανική Στέγη, κ.α. 

Ο τίτλος της σύναξης είναι «Προσευχή για την Οικογένεια» και ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα είναι και ο κύριος ομιλητής θα αναφερθεί στις θέσεις της Εκκλησίας για τον γάμο και την οικογένεια και φυσικά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η σύναξη έρχεται σε συνέχεια της ανάγνωσης της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στους ιερούς ναούς την περασμένη Κυριακή 4/2 το πρωί όπου και εκφράστηκε η αντίθεση της εκκλησίας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως ήδη έχει γραφτεί, η ιεραρχία αναφέρει, ότι τα παιδιά αναπτύσσονται γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που είναι απαραίτητα στοιχεία για τη μετέπειτα εξέλιξή τους, ενώ σε άλλο σημείο της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου τονίστηκε ότι δεν μπορεί η Εκκλησία να αποδεχθεί την επέκταση, του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί θα προδώσει την αποστολή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ζήτησε και πάρθηκε και σχετική Συνοδική απόφαση, να μην συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος σε συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Πάντως την ερχόμενη Κυριακή 11/2/2024 απ’ όσο είδαμε και σε φυλλάδια - φέιγ βολάν χρώματος μπλε που έγραφαν «είσαι γονιός; δεν μπορείς να μένεις σιωπηλός!, όλοι στο Σύνταγμα, όχι υιοθεσίες από ομοφυλόφιλους!», και μοιράστηκαν και σε κάποια σημεία στην Πάτρα, διοργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα στις 3 το μεσημέρι και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, θα αναχωρήσουν λεωφορεία και από την Πάτρα στις 11.30 το πρωί.

Στα φυλλάδια αυτά επίσης τονίζεται «Το νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Κασσελάκη δεν θα περάσει».

Πούλμαν θα αναχωρήσουν και από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως από τα Τρίκαλα και όπως τονίζεται «θα ενώσουμε τις φωνές μας κατά του επαίσχυντου Νομοσχεδίου ‘’γάμου’’ και τεκνοθεσίας ομόφυλων. Είναι μία ύστατη προσπάθεια να αντιδράσουμε σε κάτι που είναι καταστρεπτικό για την Πατρίδα μας, για τα παιδιά μας άλλα και για την ψυχή μας!».

 Ιερωμένος που μίλησε στο thebest.gr μας είπε πως" πάντα η Εκκλησία συμπεριφέρεται με αγάπη και δεν κυνηγάει τον άνθρωπο αλλά την αμαρτία.

Η ιερά παράκληση και προσευχή λοιπόν της Κυριακής 11/2 έχει τον χαρακτήρα της καλύτερης ενημέρωσης του ποιμνίου".

Το νομοσχέδιο αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να τεθεί προς ψήφιση από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Ερωτώμενος από δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος απήντησε "Εγώ κοιτάζω τα εκκλησιαστικά, τα υπόλοιπα τα λύνει το κράτος, το οποίο και νομοθετεί".

*Σποτ στο youtube που κυκλοφόρησε ενόψει του συλλαλητηρίου - ανοιχτής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Εστία Πατερικῶν Μελετών στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στις 15.00 μ.μ. για τό νομοσχέδιο της θεσμοθέτησης «γάμου» & υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους, την κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, & την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην πρόσκληση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις