Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αίγιο: Αναβαθμίζεται ο τουριστικός λιμένας - Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση

Αίγιο: Αναβαθμίζεται ο τουριστικός λιμέν...

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αιγιαλείας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την αναβάθμιση του Τουριστικού Λιμένα

Η αναβάθμιση του Τουριστικού Λιμένα του Δήμου Αιγιάλειας με σειρά εργασιών και παρεμβάσεων, αποτελεί το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας.

Αυτο αποφασίστηκε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, παρόντος του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου. Η σύμβαση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση επιλεγμένων τουριστικών λιμένων σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το λιμάνι του Αίγιου

Όπως τόνισε στη σχετική του εισήγηση ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Ανδρέας Οικονόμου, το έργο με την πλήρη ονομασία «Προμήθεια, Εγκατάσταση, Θέση σε Λειτουργία και Συντήρηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση του Τουριστικού Λιμένα Δήμου Αιγιαλείας» θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής παρεμβάσεις:

Εγκατάσταση νέων προβλητών πλωτών με σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, με δυνατότητα πρόσβασης οχημάτων και φιλικά υλικά στο περιβάλλον.

Εγκατάσταση συστημάτων ναυδέτων στη θαλάσσια ζώνη δικαιοδοσίας λιμένα ώστε να αποφεύγεται η χρήση άγκυρας που προκαλεί προβλήματα στο θαλάσσιο πυθμένα.

Καλωδιακές υποδομές ασθενών και ισχυρών Ρευμάτων, καλώδια Οπτικών Ινών, κατασκευή υπόγειων οδεύσεων, χάνδακες, σωληνώσεις, φρεάτια, εξοπλισμός συνδέσεων, Patch Panels, Οπτικοί κατανεμητές, ηλεκτρολογικοί πίνακες και υποπίνακες, κατασκευή υπόγειων οδεύσεων, χάνδακες, σωληνώσεις, φρεάτια, εξοπλισμός συνδέσεων, μικροαυτόματοι, ρελέ διαρροής, διακόπτες κλπ.

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση δικτύου LAN στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας. Μέσω του εξοπλισμού αυτού, θα είναι εφικτή η ασφαλής διασύνδεση όλων των επιμέρων κόμβων συγκέντρωσης με το κέντρο διαχείρισης δεδομένων της Μαρίνας.

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση δικτύου φωνητικής επικοινωνίας  σε επιλεγμένες θέσεις της Μαρίνας. Ενδεικτικά, γραφεία, διοίκησης, προσωπικό καβοδετών, Pillars ελλιμενιζόντων, κ.α. τηλεφωνικό κέντρο, συσκευές τηλεφωνικές, συσκευές εξωτερικού χώρου, ασύρματες επικοινωνίες  κλπ.
Οικίσκος βαρέως τύπου εξοπλισμένος με όλες τις απαραίτητες διατάξεις ώστε να δημιουργείται ασφαλές περιβάλλον για τη στέγαση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Μαρίνας. 

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση συστήματος κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης κρίσιμων υποδομών  σε επιλεγμένα  σημεία της Μαρίνας.

Ενδεικτικά, σημεία τηλεπικοινωνιακών κόμβων, σημεία απινιδωτών, εισόδων πλωτών εξεδρών, θερμική παρακολούθηση εισόδου - εξόδου θαλασσίου μετώπου κ.α. μηχανές λήψης διαφόρων τύπων, καταγραφικά συστήματα υψηλής διαθεσιμότητας, Server φιλοξενίας λογισμικού ΑΙ, άδειες εξοπλισμού κλπ.

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση συστήματος  ψηφιακής σήμανσης και δυναμικής πληροφόρησης. Κιόσκια πληροφόρησης, Server φιλοξενίας λογισμικού, λογισμικό παροχής ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης, υπηρεσίες τουριστικού οδηγού, οπτικοποίηση περιβαλλοντολογικών συνθηκών, κλπ.

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση συστήματος διαχείρισης λειτουργίας και κρατήσεων βάση ελέγχου Θέσεων Ελλιμενισμού. Ανάπτυξη κέντρου Διαχείρισης & Παρακολούθησης θέσεων ελλιμενισμού Μαρίνας, Συσκευές ελέγχου Θέσεων Ελλιμενισμού, Λογισμικό υποσυστήματος παρακολούθησης Θέσεων Ελλιμενισμού κλπ. Το σύστημα θα αναπτυχθεί με υποσυστήματα αισθητήρων.

Προμήθεια, εγκατάσταση και υποστήριξη αυτόνομου σταθμού αυτοελέγχου και υποβοηθούμενης τηλεϊατρικής. Ο σταθμός προσφέρει υποβοηθούμενη ή αυτόνομη αυτομέτρηση ζωτικών σημείων που αφορούν καρδιαγγειακά νοσήματα και κινδύνους διαβήτη και παρέχει εξ αποστάσεως ραντεβού με γιατρό μέσω P2PV.

Προμήθεια και εγκατάσταση  Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών.

Αυτόματη μίσθωση ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. 

Εφαρμογή προώθησης του ιστιοπλοϊκού πολιτισμικού - τουρισμού και θα απευθύνεται σε επισκέπτες οι οποίοι ελλιμενίζονται στη μαρίνα. Στόχος είναι ο επισκέπτης κατά την προσέγγιση σε μια μαρίνα να έχει στη διάθεσή του προτεινόμενες πολιτιστικές-τουριστικές διαδρομές, χερσαίες και θαλάσσιες που θα αφορούν τον τόπο ελλιμενισμού. Η εφαρμογή θα πρέπει να λειτουργεί βάσει του προφίλ του χρήστη και τις ιδιαίτερες επιθυμίες του και θα κατευθύνει τον επισκέπτη ώστε να ενημερωθεί για τα εγγύτερα σημεία ενδιαφέροντος καθώς και θα προτείνει διαδρομές πολιτιστικού - τουρισμού που θα εμπλουτίζονται με πολιτιστικό περιεχόμενο, γαστρονομικές προτάσεις, καταστήματα εμπορικού σκοπού και άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Οι διαδρομές θα δημιουργούνται βάσει των παραμέτρων που εισαγάγει ο χρήστης και θα απαντούν στις προσωπικές του ανάγκες.

Φωτισμός LED και εγκατάσταση ιστών.

Προμήθεια με εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία υποβρυχίων προβολέων LED (Light Emitting Diode –Δίοδος Εκπομπής Φωτός) εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας, με στόχο την βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής εικόνας της Μαρίνας, Υποβρύχιοι προβολείς, Τροφοδοτικά, καλώδια, σχάρες-σωληνώσεις, Pillars, Πίνακες  κλπ. 

Υπόστεγα ελαφριάς κατασκευής.

WC και Μπάνια, Πλυντήρια με ελαφρές κατασκευές.

Στην ίδια συνεδρίαση προηγήθηκε η ομόφωνη έγκριση της υποβολής πρότασης χρηματοδότησης για το εν λόγω έργο, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις