Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Για το Σύνταγμα στο Σύνταγμα!

Για το Σύνταγμα στο Σύνταγμα!

Του Δημήτρη Μακρίδη

 

Φαινόταν καθαρά τα τελευταία χρόνια και όποιος δεν  το έβλεπε εθελοτυφλούσε .Την κρίση  αντιπροσώπευσης στην Γ’Ελληνική Δημοκρατία .Οι νεότερες γενιές ζούσαν σε μια κατ’επίφαση Δημοκρατία ,ουσιαστικά δεν συμμετείχαν σε τίποτα .Ενώ θα έπρεπε να ήταν μπροστάρης σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου δεν φαινόταν πουθενά.  Άντε το πολύ να γίνονταν χειροκροτητές στις φοιτητικές νεολαίες ,στα φυτώρια των λαθών των γονέων μας .Αυτό το απόστημα κάποια στιγμή θα έσπαγε και μαζί του θα έπαιρνε όλους που το συντηρούσαν .Εργατοπατέρες ,Φοιτητοπατέρες και κάθε λογής παράγοντες. Η γενιά των σημερινών πενηντάρηδων αμφισβήτησε τους γονείς της και έκανε μια κοινωνία πιο <<προοδευτική>> όπως νόμιζε .Μια γενιά που στηριζόταν στην συλλογική αυταπάτη του <<όλοι ενωμένοι και στην μάσα χωρισμένοι>>.Χρησιμοποιούσε έναν ξύλινο λόγο που αν το σύγκρινε με τις πράξεις της θα συνειδητοποιούσε ότι ήθελε τελικά πολύ<<ξύλο>>.
Η Νέα Γενιά βρήκε την ώρα να ξεσπάσει στις πλατείες να πει ότι είναι παρών ,να προσπαθήσει να πολιτικοποιηθεί γνήσια .Να ακούσει όλες  τις απόψεις χωρίς τσιτάτα  και βαρύγδουπους συμβολισμούς Μην ξεχνάμε είναι μια γενιά που έχει την πιο εύκολη πρόσβαση παιδιόθεν στην πληροφορία  και στην γνώση από οποιαδήποτε άλλη .Και αυτό την κάνει μια γενιά  που  <<δεν τρελαίνεται>> .Γνωρίζει πως πάλι Γεώργιο Β’ έχουμε , Πρίγκιπα Νικόλαο αλλά και Βασιλομήτωρ. Ακούει πάλι  κρυφά Θεοδωράκη, και γνωρίζει  πάλι πως <<Η Κύπρος κείται Μακράν>>- θυμηθείτε δήλωση ΓΑΠ για απελευθέρωση από μητέρες πατρίδες – . Ζητάει πάνω από όλα το αυτονόητο .Να τηρηθεί το Σύνταγμα της χώρας -114- και να αποφασίσει τι θα γίνει ο λαός στον τόπο του .Τι πιο απλό! Άλλωστε ας θυμηθούμε και τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη από Το μεγάλο μας τσίρκο σε  εποχές μαύρες για τον τόπο μας .Το πάντα επίκαιρο <<όποιος φοβάται φωνή να ακούει από το λαό σε έρημο τόπο ζει και βασιλεύει>>.
Δεν ξέρω αν το κίνημα των αγανακτισμένων θα βαρεθεί,θα κορεστεί   ή θα πάει παραλία. Εύχομαι να μην λουστεί<<τα χρόνια δίσεκτα γεμάτα καταιγίδες που έρχονται>>.Στο χέρι της είναι!
Δημήτρης Μακρίδης

Φαινόταν καθαρά τα τελευταία χρόνια και όποιος δεν το έβλεπε εθελοτυφλούσε. Την κρίση αντιπροσώπευσης στην Γ’ Ελληνική Δημοκρατία.

Οι νεότερες γενιές ζούσαν σε μια κατ’επίφαση Δημοκρατία ,ουσιαστικά δεν συμμετείχαν σε τίποτα. Ενώ θα έπρεπε να ήταν μπροστάρης σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου δεν φαινόταν πουθενά. Άντε το πολύ να γίνονταν χειροκροτητές στις φοιτητικές νεολαίες, στα φυτώρια των λαθών των γονέων μας. Αυτό το απόστημα κάποια στιγμή θα έσπαγε και μαζί του θα έπαιρνε όλους που το συντηρούσαν .Εργατοπατέρες ,Φοιτητοπατέρες και κάθε λογής παράγοντες. Η γενιά των σημερινών πενηντάρηδων αμφισβήτησε τους γονείς της και έκανε μια κοινωνία πιο "προοδευτική" όπως νόμιζε. Μια γενιά που στηριζόταν στην συλλογική αυταπάτη του "όλοι ενωμένοι και στην μάσα χωρισμένοι". Χρησιμοποιούσε έναν ξύλινο λόγο που αν το σύγκρινε με τις πράξεις της θα συνειδητοποιούσε ότι ήθελε τελικά πολύ "ξύλο".

Η Νέα Γενιά βρήκε την ώρα να ξεσπάσει στις πλατείες να πει ότι είναι παρών ,να προσπαθήσει να πολιτικοποιηθεί γνήσια. Να ακούσει όλες τις απόψεις χωρίς τσιτάτα και βαρύγδουπους συμβολισμούς Μην ξεχνάμε είναι μια γενιά που έχει την πιο εύκολη πρόσβαση παιδιόθεν στην πληροφορία και στην γνώση από οποιαδήποτε άλλη. Και αυτό την κάνει μια γενιά που "δεν τρελαίνεται". Γνωρίζει πως πάλι Γεώργιο Β’ έχουμε, Πρίγκιπα Νικόλαο αλλά και Βασιλομήτωρ.

Ακούει πάλι  κρυφά Θεοδωράκη, και γνωρίζει  πάλι πως "Η Κύπρος κείται Μακράν"- θυμηθείτε δήλωση ΓΑΠ για απελευθέρωση από μητέρες πατρίδες–. Ζητάει πάνω από όλα το αυτονόητο .Να τηρηθεί το Σύνταγμα της χώρας -114- και να αποφασίσει τι θα γίνει ο λαός στον τόπο του .Τι πιο απλό! Άλλωστε ας θυμηθούμε και τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη από Το μεγάλο μας τσίρκο σε  εποχές μαύρες για τον τόπο μας .Το πάντα επίκαιρο "όποιος φοβάται φωνή να ακούει από το λαό σε έρημο τόπο ζει και βασιλεύει".

Δεν ξέρω αν το κίνημα των αγανακτισμένων θα βαρεθεί,θα κορεστεί  ή θα πάει παραλία. Εύχομαι να μην λουστεί "τα χρόνια δίσεκτα γεμάτα καταιγίδες που έρχονται". Στο χέρι της είναι!

Δημήτρης Μακρίδης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις