Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Ένας χρόνος χωρίς τον Νίκο Μπογονικολό

Ένας χρόνος χωρίς τον Νίκο Μπογονικολό

Ετήσιο μνημόσυνο

Το Σάββατο (18/11) θα τελεστεί (8π.μ.) στον Αγιο Μηνά, στο Β' νεκροταφείο της Πάτρας, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Νιου Μπογονικολού.

Ο εκλιπών υπήρξε διακεκριμένος αθλητικός συντάκτης και λάτρης του ποδοσφαίρου.

Έφυγε απρόσμενα από τη ζωή πέρυσι, σαν σήμερα, 15 Νοεμβρίου. Κατέρρευσε ενώ περπατούσε στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Διαβάστε στο sportin.gr

 

Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ήταν 70 ετών.

Ο Νίκος Μπογονικολός κάλυπτε το ρεπορτάζ του ποδοσφαίρου. Είχε ξεκινήσει τη δημοσιογραφία -παράλληλα με την εργασία του στην "Πειραϊκή - Πατραϊκή", από την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ των ΠΑΤΡΩΝ», όπου διαδέχτηκε τον Νίκο Βώρρο.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε στη «Γνώμη» και στην "ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΡ", καθώς και σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Πάτρας. Από τη δεκαετία του '90 και μέχρι τη συνταξιόδοτησή του πριν δέκα χρόνια, εργάστηκε στην εφημερίδα "Πελοπόννησος", ενώ ήταν ανταποκριτής του "Εθνους". Ηταν μέλος του ΠΣΑΤ και επί τιμή, της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Ο Νίκος Μπογονικολός, γιος παλιού τυπογράφου, ανήκε σε μια ξεχωριστή κατηγορία αθλητικών συντακτών, που δεν ήσαν αμιγώς επαγγελματίες, όμως η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο τους ώθησε στο να ασχοληθούν με το αθλητικό ρεπορτάζ. Στους δρόμους που άνοιξαν οι πιο παλιοί, Σταματάτος, Γκίκας, Χριστοδουλόπουλος, Βώρρος, Σωτηρόπουλος, Ράντος, Γιαννουλάκης, Νικολάου, Λογαράς, προστέθηκε και το όνομα του Νίκου Μπογονικολού. Που με συνέπεια υπηρέτησε το ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, τοπικό και των ομάδων της Αχαΐας στις Εθνικές κατηγορίες. Με τα μοναδικά "τετράδιάκια" του στα οποία κατέγραφε με μοναδική σπουδή και με κάθε λεπτομέρεια εκατοντάδες αποτελέσματα.

Και εκ του λόγου αυτού η ΕΣΗΕΠΗΝ αποφάσισε να τον εντάξει στα μητρώα της, για λόγους τιμής, κάνοντάς τον επίτιμο μέλος της.

Μια - δυο μέρες πριν το μοιραίο ο Νίκος Μπογονικολός, που δεν κάμφθηκε από κάποια προβλήματα υγείας, συνομιλούσε με φίλο του.
- Θα πας στο φιλικό των Παλαιμάχων Παναχαϊκής - Ολυμπιακού;
- Μπα! Αστο, δεν θέλω. Θα δω τον Στραβοπόδη και τους άλλους, και θα συγκινηθώ, ήταν η απάντηση του Νίκου Μπογονικολού, "κοκκινόμαυρου" ποδοσφαιριστή δι' ολίγον, στα νειάτα του.

Κι έτσι ακριβώς έγινε. Δεν πήγε να δει τον Στραβοπόδη, μα κίνησε να συναντηθεί με τον Δαβουρλή, τον Λεβεντάκο, τον Μιχαλόπουλο, τον Ρήγα και τους άλλους.

Ειδήσεις τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports