Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Άντονι Χόπκινς ως Σίγκμουντ Φρόιντ στο «Freud’s Last Session» -ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Ο Άντονι Χόπκινς ως Σίγκμουντ Φρόιντ στο...

Ο 85χρονος Ουαλός ηθοποιός, κάτοχος 2 Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου, υποδύεται τον αποκαλούμενο "πατέρα" της ψυχανάλυσης

«Θεωρώ ότι αυτά που μου λέει ο κόσμος δεν είναι τόσο ενδιαφέροντα όσο είναι αυτά που επιλέγει να μου κρύψει». Με αυτά τα λόγια, ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Άντονι Χόπκινς (Anthony Hopkins), που στα 85 του χρόνια παραμένει εξαιρετικά παραγωγικός, ενσαρκώνει τον «πατέρα» της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ στη νέα ταινία της Sony Pictures, με τίτλο «Freud's Last Session».

Ο Ουαλός πρωταγωνιστής, κάτοχος 2 Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου (το 1992 ως Χάνιμπαλ Λέκτερ στην «Σιωπή των αμνών» και το 2021 στο φιλμ «Ο Πατέρας» με θέμα την άνοια) θα κλείσει αισίως στις 31 Δεκεμβρίου τα 86 του χρόνια. Στη διάρκεια της πολυκύμαντης και αξιόλογης καριέρας ο Χόπκινς έχει υποδυθεί αρκετούς απαιτητικούς ρόλους όπως τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον στην ταινία του Όλιβερ Στόουν το 1995. Ο ρόλος του πάντως στην συγκινητική ταινία «Ο Πατέρας» του Φλόριαν Ζέλερ με συμπρωταγωνίστρια την Ολίβια Κόλμαν, του χάρισε το δεύτερο του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Και τώρα ενσαρκώνει έναν ακόμα ρόλο, ο οποίος σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν, και σίγουρα ούτε την Ακαδημία των Όσκαρ, αδιάφορη.

Ο Χόπκινς όπως αναφέρει και το flix.gr, πρωταγωνιστεί ως ο πατέρας της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόιντ (1856-1939) στην επερχόμενη ταινία με τίτλο «Freud’s Last Session», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Μαρκ Εστί. Τζερμέιν, το οποίο με την σειρά του βασίστηκε στο βιβλίο «The Question of God: C.S. Lewis and Sigmund Freud Debate God, Love, Sex, and the Meaning of Life» του Αρμάντ Νίκολι.

Η σκηνοθεσία θα είναι του Μάθιου Μπράουν, γνωστού από την ταινία «The Man Who Knew Infinity». Η ταινία διαδραματίζεται τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ο Φρόιντ πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1939, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου), καθώς ο Φρόιντ και ο συγγραφέας των «Χρονικών της Νάρνια» Σι. Ες. Λιούις συναντιούνται για να συζητήσουν την ύπαρξη του Θεού. Η εκτενής (φανταστική) συζήτησή τους θα αγγίξει ορισμένες από τις λιγότερο συμβατικές σχέσεις του ζευγαριού, όπως το ειδύλλιο του Λιούις με τη μητέρα ενός φίλου του και τον ρόλο του Φρόιντ ως πατέρα της λεσβίας κόρης του. Σίγουρα, δεδομένων όλων όσων γνωρίζουμε για τον Φρόιντ, αυτές οι συζητήσεις θα γίνουν αρκετά περίεργες.

Ο γνωστός ηθοποιός Μάθιου Γκουντ πρωταγωνιστεί επίσης υποδυόμενος τον ρόλο του Λιούις, μαζί με τους Άλαν Γκρέισμαν, Μεγκ Τόμσον, Ρόμπερτ Στίλμαν, Χάνα Λίντερ και Τρίστεν Οπρεν Λιντς.

Η ταινία «Freud’s Last Session» θα κάνει πρεμιέρα σε περιορισμένες αίθουσες στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες στις 22 Δεκεμβρίου, πριν ανοίξει κανονικά στις αίθουσες τον Γενάρη του 2024. Επίσης έχει προγραμματιστεί ειδική προβολή της στο 37ο AFI Fest στο Λος Άντζελες στις 27 Οκτωβρίου 2023.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight