Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΑΚΑ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για πολυετή έλλειψη συντήρησης

ΟΑΚΑ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για πολυ...

Δεύτερη μελέτη από το ΤΕΕ

Ιδιαίτερα τεταμένο παραμένει το κλίμα μετά τις αποκαλύψεις γύρω από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΟΑΚΑ, όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα, με αποτέλεσμα να κλείσει επ’ αόριστον.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σε βάθος πενταετίας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριανό, ενώ θα ακολουθήσει άμεσα και δεύτερη μελέτη από το ΤΕΕ.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου είναι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας να ερευνηθεί σε βάθος πενταετίας, μεταξύ άλλων:

ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν αυτές τηρήθηκαν,
αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους,
γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

 

Διαβάστε στο sportin.gr

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πρώτη τεχνική μελέτη για τη στατικότητα των στεγάστρων του εμβληματικού σταδίου αλλά και του ποδηλατοδρομιου διαβιβάστηκε ήδη στο ΤΕΕ, το οποίο θα προχωρήσει τάχιστα σε δεύτερη μελέτη- επαναξιολόγηση, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα πρώτα στοιχεία.

Το εν λόγω ζήτημα σχολίασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε για το στέγαστρο ότι “είχε αφεθεί στην τύχη του για δύο δεκαετίες και αυτό ακριβώς αλλάζουμε”.

Σωρεία καταγγελιών για πολυετή έλλειψη συντήρησης
Οι καταγγελίες για πολυετή έλλειψη συντήρησης είναι πολλές και έχουν γίνει επώνυμα. Ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνουν ενδελεχείς και στα άλλα έργα Καλατράβα διότι θα έχουν παρόμοια προβλήματα τα όποια προβλήματα έχει εμφανίσει τούτο εδώ το κτίριο».

Αντίστοιχα, και ο ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης έκανε λόγο για ολική παραμέληση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο ομότιμος καθηγητής στο τμήμα πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ, Γιώργος Γκαζέττας, δήλωσε ότι δεν υπήρχε μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή του έργου το οποίο είναι μέχρι σήμερα μοναδικό στο είδος του.

Σημειώνεται ότι για την επαναξιολόγηση της τεχνικής μελέτης, θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διερευνήσει τα προβλήματα της στατικής επάρκειας της εμβληματικής κατασκευής που κατασκευάστηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις