Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αλαλούμ στη ΔΕΥΑΠ- Συνταξιοδοτήθηκαν, συνέχισαν να εργάζονται και τώρα τους ζητούν πίσω τα χρήματα

Πάτρα: Αλαλούμ στη ΔΕΥΑΠ- Συνταξιοδοτήθη...

Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις με σχετικές αναφορές να συντάσσονται και να αποστέλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία του Επιτρόπου Ελέγχου Δαπανών του Νομού Αχαΐας,

Συνολικό ποσό που φθάνει περίπου τις 380.000 ευρώ ζητείται να επιστραφεί από εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» μετά από το μείζον θέμα που έχει προκληθεί με εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν αλλά συνέχιζαν να εργάζονται με τις ίδιες προ συνταξιοδότησης αποδοχές από την Υπηρεσία.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις με σχετικές αναφορές να συντάσσονται και να αποστέλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία του Επιτρόπου Ελέγχου Δαπανών του Νομού Αχαΐας, ύστερα από καταλογισμό της ΔΕΥΑΠ σύμφωνα με τον οποίο ζητούνται από εργαζόμενους επιστροφές χρημάτων οι οποίες υπολογίζονται ανάλογα με τις διαφορές των κλιμακίων μισθοδοσίας πριν και μετά την συνταξιοδότηση.

 Δηλαδή ζητούνται πίσω ποσά τα οποία ενώ πληρώνονταν κανονικά από την ΔΕΥΑΠ σε συνταξιούχους, εν συνεχεία προέκυψε πως κακώς καταβάλλονταν. Μόνο και μόνο από την απόφαση αυτή, προ- κύπτει πως η ΔΕΥΑΠ δεν φαίνεται να γνώριζε για το καθεστώς συνταξιοδότησης και πλήρωνε αποδοχές ίδιες με εκείνες που θα ίσχυαν κανονικά. Ωστόσο έγγραφα τα οποία έχει στην διάθεσή της η «Πολιτεία», αποδεικνύουν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς εργαζομένων, πως η αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης «φέρεται πως γνώριζε για κάποια από τα αιτήματα συνταξιοδότησης».

Πιο συγκεκριμένα σε αναφορά του προς την Β’ Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών του Νομού Αχαΐας εργαζόμενος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ήμουν εργαζόμενος της ΔΕΥΑΠ από την 1η Νοεμβρίου του 1999 έως τις 20 Ιουνίου του 2023. Με έγγραφό μου (αναφέρει αριθμό πρωτοκόλλου) το 2021 ενημέρωσα την Διοικητική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΠ ότι κατέθεσα αίτηση απονομής σύνταξης στον ΕΦΚΑ το 2021, λόγω συμπλήρωσης όλων των προϋποθέσεων που απαιτούνται από τον Νόμο και έχοντας συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας και 40 έτη ασφάλισης. Στις 26/8/2021 με βάση τη νομοθεσία και το άρθρο 67 του Ο.Ε.Υ της ΔΕΥΑΠ έπρεπε η συγκεκριμένη Υπηρεσία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες απέναντί μου δηλαδή:

 Σε ενημέρωσή μου ως προς την αυτοδίκαιη λύση της εργασιακής μου σχέσης την 31/12/2021 και τη νόμιμη καταβολή της αποζημίωσης συνταξιοδότησής μου. Παρ όλα αυτά καμία ενέργεια δεν έλαβε χώρα έως τις 11 Μαΐου του 2023». Όπως υποστηρίζει ο εργαζόμενος δύο περί- που μήνες μετά έλαβε την απόφαση του διευθυντή του ΕΦΚΑ οπότε και υπέβαλλε την παραίτησή του, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έλαβε ειδοποίηση από την ΔΕΥΑΠ για επιστροφή 20.349 ευρώ. Να σημειωθεί πως μέχρι τότε ο εργαζόμενος δεν ελάμβανε την μειωμένη σύνταξή του. Σύμφωνα με τα όσα πληροφορείται η εφημερίδα, η υπόθεση αφορά σε 25 περίπου εργαζόμενους που βρίσκονται υπό καθεστώς συνταξιοδότησης.

 

 

πηγή Εφημερίδα Πολιτεία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις