Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κασσελάκης: "Αν θέλετε να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερή καθαρότητα, δεν είμαι η κατάλληλη υποψηφιότητα"

Κασσελάκης: "Αν θέλετε να επιστρέψε...

Τις προτεραιότητες του έθεσε επί τάπητος ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος

Την πρώτη του εσωκομματική εμφάνιση στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης το Σάββατο (02/09) ξεπερνώντας την αρχική του αμηχανία.

Αρχισε με μία αναφορά στην Έφη Αχτσιόγλου: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Έφη για την αναφορά της στην ομιλία μου. Θα καταλάβουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι είμαστε πολύ σκληροι για να πεθάνουν".

Ακολούθως ξεδίπλωσε το πλαίσιο των προτάσεών του: "Θέλουμε να παλέψουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων και ο μόνος τρόπος γι' αυτό είναι να το κάνουμε μέσω της Αριστεράς.

Μαζί μου έχουν λυσσάξει. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ένας άνθρωπος όπως εγώ τους εκθέτει. Δεν κινητοποιούμαστε όλοι από το χρήμα, αναζητώ ψυχική αυτοπραγμάτωση μέσω της συλλογικότητας.

Και αντί το μέλλον μου να καταδικαστεί από τις παθογένειες της πατρίδας μου, είχα μια διέξοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες – σε αυτήν την χώρα με βαθιά ριζωμένες ανισότητες, με πολύ προβληματική ιστορία στην γεωπολιτική, με έλλειψη εθνικού αισθήματος πέρα από το Αμερικανικό Όνειρο του Πλουτισμού και του Ατομικισμού.

Εδώ δεν δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους της. Δεν δίνουμε την ευκαιρία στους νέους να αρχίσουν από κάπου. Κι έτσι εκείνοι παίρνουν αναγκαστικά τον δρόμο της ξενιτιάς. Και έτσι χάνεται η ψυχή του τόπου που τόσο δύσκολα επιστρέφει".

Επεσήμανε: "Λέμε ότι η Ελλάδα είναι συντηρητική κοινωνία. Δεν ισχύει! Οι Έλληνες στο σύνολό τους είναι ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι, με αγάπη για την ιστορία του τόπου τους και τον πλησίον.

Η Δεξιά καταφέρνει να κάνει το πιο ανθελληνικό πράγμα – να ρημάζει έτσι διακριτικά και ύπουλα την ψυχική και πνευματική δεξαμενή του τόπου. Κρατώντας το ανθρώπινο δυναμικό μας έξω και ελέγχοντας ταυτόχρονα το εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό μας".

Εξήγησε τον λόγο της επιλογής του να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος: "Κατεβαίνω για Πρόεδρος της παράταξης μας γιατί οι Ελληνίδες και Έλληνες δικαιούνται μια ευκαιρία στο δικό τους Ελληνικό Όνειρο. Το Όνειρο της ατομικής αυτοπραγμάτωσης και της κοινωνικής απελευθέρωσης – πάντα με εντιμότητα. Έχουμε απέναντί μας ένα σάπιο κράτος και ένα δεξιό παρακράτος. Έχουμε απέναντί μας μια Λερναία Ύδρα. Και όσο άλλοι χαϊδεύουν τα κεφάλια της, εμείς μπορούμε και πρέπει να κάψουμε το κτήνος. Τώρα!

Οι μηχανισμοί αυτοί, τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας, είναι απέναντί μας παντού. Έχουμε ολιγοπώλιο στο ρεύμα, ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες, κομματικά διορισμένους διοικητές στα νοσοκομεία, ρουσφέτια στους σταθμάρχες, predator στα τηλέφωνά μας και καμένα δέντρα και ζώα στην αυλή μας.Φτάνει πια! Αυτό δεν είναι το ελληνικό όνειρο, είναι ο ελληνικός εφιάλτης".

Αναφέρθηκε και στην εσωκομματική κατάσταση: "Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει θέμα κανόνων – έχει θέμα εσωτερικής δημοκρατίας. Και η μεγαλύτερη τομή που θα κάνω ως Πρόεδρος θα είναι η άμεση επαφή με τα μέλη μας, με τις Ομάδες Μελών, οι οποίες θα γίνουν άμεσα εργοστάσια παραγωγής πολιτικής και αναμεταδότες πολιτικής σκέψης.

Αρχίζοντας από τα προκριματικά ψηφοδέλτια παντού – να είναι τα ίδια τα μέλη που θα αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι το κόμμα του lobbying, το κόμμα των εσωκομματικών ανταγωνισμών, των προσωπικών εγωισμών, και θα γίνει το κόμμα της κοινωνίας παντού. Και σε αυτήν την πορεία θα είμαι μέσα στην κοινωνία, παροτρύνοντας και εξοπλίζοντας τα μέλη μας να συμμετέχουν στον κοινωνικό ιστό: στους συλλόγους, στις κοινότητες, στα επιμελητήρια, στα συνδικάτα, σε όλες τις οργανωμένες κοινωνικές δράσεις.

Έχει καταντήσει να είναι στίγμα το να είσαι Συριζαίος, αλλά σας δίνω το λόγο μου ότι αυτό θα αλλάξει άμεσα. Γιατί η Δεξιά της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου πρέπει να ηττηθεί ιδεολογικά και πολιτικά. Πρέπει να βρει τον μάστορά της".

Συνέχισε με αυστηρή κριτική σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αλλά και αναγνώριση του ρόλου του Αλέξη Τσίπρα: "Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον γνωρίζω από τα γεννοφάσκια μου. Γνωρίζω όμως ότι την Ελλάδα τη χρεοκόπησαν τα κόμματα του άλλοτε κραταιού δικομματισμού. Γνωρίζω επίσης ότι, όταν χρεοκόπησαν τη χώρα, συνεργάστηκαν αρμονικά για να εφαρμόσουν τις πιο παράλογες πολιτικές λιτότητας.Και όταν απέτυχαν παταγωδώς, άφησαν στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και σε έναν νέο ηγέτη να διαχειριστούν τη χρεοκοπημένη χώρα. Τους έστησαν την παγίδα της αριστερής παρένθεσης.Όμως εκείνοι κατάφεραν να επιβιώσουν. Με τα λάθη και τις ολιγωρίες τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια ήταν ο «καταστροφέας» και ο Μητσοτάκης με όσους την έβαλαν σε αυτά, ο «άριστος». Στα δύσκολα, μετά την πρώτη οδυνηρή ήττα, στάθηκα δίπλα στον Αλέξη. Αλωνίσαμε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Δώσαμε έναν συγκινητικό αγώνα. Είδα από πρώτο χέρι ποιοι του στάθηκαν.

Και είδα ποιοι αντιδρούσαν στο άνοιγμα στην κοινωνία, θεωρώντας το «δεξιά απόκλιση».

Η δεξιά απόκλιση είναι τελικά ό,τι συμφέρει τη δεξιά του κυρίου Μητσοτάκη. Δεξιά απόκλιση είναι ό,τι θα κρατήσει τον Μητσοτάκη στην εξουσία και τον ΣΥΡΙΖΑ ακίνδυνο κομπάρσο. Ακίνδυνο για το σύστημα.

Για την ολιγαρχία που κατέχει και ελέγχει τα ΜΜΕ. Για την ηγεμονία Μητσοτάκη".

Επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική που του γίνεται: "Με κατηγορούν ότι είμαι στοιχείο της μεταπολιτικής, της εποχής της επικοινωνίας και ότι δεν έχω ουσία.Δυο μήνες τώρα όμως, χωρίς εμένα να διεκδικώ την προεδρία, δεν άκουσα παρά ελάχιστα για την ουσία.Η δίκη μου πολιτική ουσία λοιπόν είναι πρώτα από όλα ότι δεν έκανα καμία συμφωνία για να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος. Με κανέναν.

Δεν με υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκαλιές. Για εμένα επιφύλαξαν άλλη υποδοχή.

Ότι είμαι πράκτορας των Αμερικάνων. Ότι είμαι φυτευτός του καπιταλισμού. Ότι είμαι εκπρόσωπος της μεταδημοκρατίας".

Εξήγησε τέλος ποια θα είναι η πολιτική στρατηγική του αν εκλεγεί: "Την επόμενη μέρα της εκλογής μου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το 41% τελειώνει. Ως άλλοθι και ως πραγματικότητα.Την επόμενη μέρα ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ της Σύγχρονης Αριστεράς. Ανοιχτός στα μέλη του.Στην κοινωνία.Στη νέα γενιά.Μέσα στα κινήματα.

Ενάντια στην αδικία και τις ανισότητες.Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων.Για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.Για τον κόσμο της εργασίας αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας.Αν θέλετε να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλές λιμάνι της αριστερής καθαρότητας, μάλλον δεν είμαι η κατάλληλη υποψηφιότητα".

Κατέληξε ως εξής: Ο Αλέξης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο, μιλώντας για κυβέρνηση της Αριστεράς, όταν όλοι γελάγανε.Ίσως ούτε κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το πίστευαν.Και ίσως να μην το ήθελαν κιόλας.

Τώρα λοιπόν και πάλι πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο.Να μιλήσουμε για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Για Αυτοδύναμη Σύγχρονη Αριστερά. Που θα καταλαμβάνει όλο το χώρο από την αριστερά ως το δημοκρατικό κέντρο. Η «πρώτη φορά Αριστερά» έκανε το πρώτο βήμα. Συναντήθηκε με την Ιστορία, χτυπήθηκε λυσσαλέα, λαβώθηκε.Πάμε να κατακτήσουμε το Ελληνικό Όνειρο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις