Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτικές Εκλογές 2023- Βασίλης Αϊβαλής: Αυτές είναι οι προτάσεις μας για το Καρναβάλι – Σε διαβούλευση με τους πολίτες

Δημοτικές Εκλογές 2023- Βασίλης Αϊβαλής:...

Η θεματική ενότητα τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση μέσω της σελίδας www.vasilisaivalis.gr

Τις προτάσεις της παράταξής του για το Πατρινό Καρναβάλι παρουσιάζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής καλώντας τους πολίτες σε διαβούλευση. Η ανακοίνωση της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» αναφέρει:

Η ανάδειξη της Πάτρας σε Μητροπολιτικό Κέντρο Καρναβαλιού της Ελλάδας με νέους θεσμούς και εξαγώγιμα προϊόντα καθώς και η δημιουργία τοποσήμων και σημείων αναφοράς στην πόλη, τα οποία θα είναι επισκέψιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι ορισμένοι από τους στόχους της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» σε σχέση με το Καρναβάλι, θεματική ενότητα που τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση μέσω της σελίδας www.vasilisaivalis.gr στο σύνδεσμο: https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-patrino-karnavali/

 

Βασική προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση της δυναμικής του Πατρινού Καρναβαλιού, κατανοώντας τα πολλαπλά οφέλη που έχει να κερδίσει η τοπική κοινωνία σε αναγνωρισιμότητα, επισκεψιμότητα, οικονομία και δημιουργία καλλιτεχνικών κοιτίδων που θα ξεπερνούν τα στενά όρια της καρναβαλικής περιόδου.

Ανάμεσα στις βασικές προτάσεις για την αναβάθμιση του Καρναβαλιού, είναι οι εξής:

·        Επανένταξη της Πάτρας στο δίκτυο Ευρωπαϊκών Καρναβαλικών Πόλεων (FECC).

·        Σύσταση Ένωσης Καρναβαλικών Πόλεων της Ελλάδας με πρωτοβουλία της Πάτρας, με στόχο τη διασύνδεση και συνεργασία με τα υπόλοιπα Ελληνικά Καρναβάλια.

·        Στελέχωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Καρναβαλιού που είναι άκρως απαραίτητη σε ένα τόσο μεγάλο και ευρύ θεσμό.

·        Ετήσιος δημόσιος απολογισμός μετά το τέλος της καρναβαλικής περιόδου, με στόχο τη βελτίωση του προγραμματισμού.

·        Διαμόρφωση κατάλληλου χώρου για τη στέγαση των πληρωμάτων, προκειμένου να κατασκευάζουν τις δημιουργίες τους, ο οποίος θα είναι επισκέψιμος καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

·        Δημιουργία εκσυγχρονισμένης σειράς αναμνηστικών προϊόντων και διάθεσή τους σε μόνιμη βάση και με διευρυμένο ωράριο μέσα από φυσικά και διαδικτυακά σημεία πώλησης.

·        Αναβάθμιση του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και της λειτουργίας του, με σκοπό την αξιοποίησή του όλο το χρόνο και τη δημιουργία προωθητικού υλικού για εμπορική χρήση προς όφελος του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι άνθρωποι του Καρναβαλιού, τα πληρώματα και οι καλλιτέχνες δεν είναι απλώς συμμέτοχοι στη διαμόρφωση της ταυτότητας του Πατρινού Καρναβαλιού. Είναι οι πρωταγωνιστές του και τους αξίζει ένας Δήμος που θα είναι ανοιχτός στις νέες ιδέες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, δε θα αρκείται στη διεκπεραίωση του τελευταίου τριημέρου και των βασικών εκδηλώσεων, δε θα βάζει εμπόδια σε όσους αντιμετωπίζουν το θεσμό με επαγγελματισμό και δε θα θεωρεί τα άλλα καρναβάλια ως εχθρούς της πόλης, αλλά θα λειτουργεί ως ο αυθεντικός πρεσβευτής του ελληνικού καρναβαλιού στον κόσμο.

Η διαβούλευση πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της παράταξης www.vasilisaivalis.gr και στόχο έχει τη διαμόρφωση του προγράμματος της παράταξης με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις που θα υποβληθούν από τους πολίτες θα τις επεξεργαστεί ομάδα προγράμματος της παράταξης και θα τις εντάξει στο σχέδιό της για την Πάτρα.

Για την ενότητα «Καρναβάλι» μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:

https://www.vasilisaivalis.gr/anoikti-diavoulefsi-patrino-karnavali/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις