Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΙΝΑ για ΕΚΑΒ: "Ολοταχώς προς τον δρόμο του ΟΣΕ και των Τεμπών"

ΕΙΝΑ για ΕΚΑΒ: "Ολοταχώς προς τον δ...

"Να ακυρωθούν οι επικίνδυνοι για την υγεία των ασθενών σχεδιασμοί "μεικτών πληρωμάτων" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας

Σε ανακοίνωσή της για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που αφοράστη διάθεση προσωπικού της Πυροσβεστικής ή των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μεταφορά ασθενών με ΕΚΑΒ σε περιοχές που δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας αναφέρει:

 

"ΕΚΑΒ: Ολοταχώς προς τον δρόμο του ΟΣΕ και των Τεμπών

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που αφορά στη διάθεση προσωπικού της Πυροσβεστικής ή των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μεταφορά ασθενών με ΕΚΑΒ σε περιοχές που δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό.

Πρόκειται για συνέχιση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών με τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος και τις απώλειες ασθενών να επιβεβαιώνουν τις τραγικές ελλείψεις τόσο στην προνοσοκομειακή όσο και στη νοσοκομειακή φροντίδα. Η εγκατάλειψη είναι τέτοια που ακόμα και σε αστικές περιοχές θρηνούμε θύματα, όπως έγινε πρόσφατα στο Περιστέρι.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, η επάνδρωση των πληρωμάτων με μη εκπαιδευμένο στη διάσωση και τη διακομιδή προσωπικό, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Την ίδια στιγμή που βρίσκονται στη λίστα αναμονής 3500 απόφοιτοι διασώστες του ΕΚΑΒ, εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι, η κυβέρνηση της ΝΔ -συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων-αντιμετωπίζει την υγεία ως κόστος και την ενίσχυση με προσωπικό <<μη επιλέξιμη>>με βάση τα κριτήρια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από τη μία λοιπόν, μπαλώνει όπως-όπως τα κενά. Από την άλλη, δίνει το φιλέτο των διακομιδών απευθείας σε ιδιώτες, υλοποιώντας το νόμο 4999/2022. Χθες κιόλας, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσοκομείου Πατρών, ψηφίστηκε μετά από πρόταση του Διοικητή κου Μπάκου η προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάληψη των διακομιδών από ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων. Όπως ξεκαθάρισε, θα αφορά μόνο διακομιδές από το νοσοκομείο προς το σπίτι (εξιτήρια) και μόνο εντός νομού Αχαΐας. Άραγε, γι’ αυτές τις αναθέσεις λεφτά υπάρχουν, ενώ για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ δεν υπάρχουν;

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στο ΕΚΑΒ, που στενάζει κάτω από τις τραγικές ελλείψεις που έχει προκαλέσει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του, καταφεύγει στις φθηνές -για το κράτος- λύσεις, με τη μετακίνηση προσωπικού, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο για «επενδύσεις» στον χώρο της Υγείας.

Να μην γίνει το ΕΚΑΒ ο νέος ΟΣΕ

Να ακυρωθούν οι επικίνδυνοι για την υγεία των ασθενών σχεδιασμοί "μεικτών πληρωμάτων".

Να παραμείνει το ΕΚΑΒ δημόσιο. ΕΞΩ οι ιδιώτες. Να ακυρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός του ΠΓΝΠ.

Να προκηρυχθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι χιλιάδες κενές θέσεις διασωστών του ΕΚΑΒ.

Απαιτούμε εδώ κα τώρα την πλήρη ανάπτυξη δημόσιας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, που απαιτεί την ύπαρξη μόνιμων υποδομών, μόνιμου εκπαιδευμένου προσωπικού και επάρκεια εναέριων, θαλάσσιων και επίγειων μέσων".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις