Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίπλωμα οδήγησης: Πότε πρέπει να αντικατασταθεί

Δίπλωμα οδήγησης: Πότε πρέπει να αντικατασταθεί

Το δίπλωμα οδήγησης έχει ημερομηνία λήξης καθώς πρέπει να ανανεώνεται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί να αντικατασταθεί αλλιώς επιβάλλεται πρόστιμο

Πρόστιμο ύψους 200 ευρώ επιβάλλεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οδηγών ΙΧ που δεν αντικαθιστούν το δίπλωμα οδήγησής τους.

Αυτό αφορά στους πολίτες των οποίων το δίπλωμα οδήγησης έχει υποστεί φθορά και για να το αντικαταστήσουν θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

-Αρχικά θα πρέπει να εισέλθουν στο gov.gr με τους κωδικούς taxisnet.

-Θα πρέπει να επισυνάψουν φωτογραφίες τους και δείγμα της υπογραφής τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκδοση του διπλώματος

- Να πληρώσουν το κατάλληλο παράβολο

-Να συμπληρώσουν το e-mail και το τηλέφωνό τους

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα τους σταλεί σχετικό ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

Την άδεια θα την παραλάβουν από την Περιφέρεια είτε οι ίδιοι είτε ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους. Μετά θα παραδώσουν την άδεια οδήγησης παλιού τύπου.

Επίσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπονται τα εξής:

Κάθε 15 χρόνια θα πρέπει να ανανεώνονται οι νέου τύπου ερασιτεχνικές άδειες οδήγησης (ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β, Β1 και ΒΕ) από την ημερομηνία έκδοσής τους,

Η αντικατάσταση των παλαιών διπλωμάτων (τρίπτυχα έγγραφα) θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2033 με νέου τύπου.

Η ανανέωση της άδειας οδήγησης είναι υποχρεωτική ανά τριετία για τους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Είναι αναγκαία η εξέταση από οφθαλμίατρο και παθολόγο τόσο για την ανανέωση διπλώματος λόγω συμπλήρωσης του 65ού έτους ηλικίας, όσο και λόγω παρέλευσης 15ετίας.

Μετά τη συμπλήρωση του 80ου έτους, η άδεια οδήγησης πρέπει να ανανεώνεται ανά διετία, ενώ εκτός από την εξέταση από παθολόγο και οφθαλμίατρο, απαιτείται και ιατρικός έλεγχος από ωτορινολαρυγγολόγο & νευρολόγο ή ψυχίατρο.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις