Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη- Ποιοι ήταν οι πρώτοι στην Πάτρα

Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη- Ποιοι...

Το μήνυμα της Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Πατρών « Ο Άγιος Ανδρέας»

Η 14η ιουνίου είναι η Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Διευθύντρια της  Υπηρεσίας Αιμοδοσίας  του Γ.Ν.Πατρών  Άγιος Ανδρέαςς, Dr. Παρθενόπη Τσέλιου,  "η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε από τέσσερις μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών FIODS, τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Κάθε χρόνο , τα τελευταία χρόνια, διοργανώνεται από την  Τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ μία γιορτή όπου βραβεύονται οι  εργαζόμενοι  που δίνουν αίμα. Αναγνωρίζεται  έτσι και εκτιμάται το γεγονός ότι η Εθελοντική αιμοδοσία στην Πάτρα ξεκίνησε από εδώ! Οι εργαζόμενοι του ΤΙΤΑΝΑ είναι οι πρώτοι Εθελοντές Αιμοδότες και σε χρόνια πολύ δύσκολα, πριν το 1980, όπου γίνονταν μεγάλες προσπάθειες για να καταργηθεί η εμπορία του αίματος!

Είναι υψίστης σημασίας να τονίσουμε ότι τότε δεν υπήρχαν άδειες (οι άδειες στον ιδιωτικό τομέα καθιερώθηκαν τα τελευταία χρόνια) και ότι οι περισσότεροι από τους Εθελοντές Αιμοδότες του ΤΙΤΑΝΑ εργάζονται στην βαριά βιομηχανία σε αρκετά κοπιαστικές εργασίες! Επομένως η προσφορά αίματος  είναι στην κυριολεξία εθελοντική με μοναδικό κίνητρο την βοήθεια προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο, έχοντας κατανοήσει πως όλοι μας μπορούμε να βρεθούμε σε αυτή την θέση!

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε την Ψυχή αυτής της προσπάθειας, τον Πρωτεργάτη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, τον αείμνηστο Γιώργο Σιμιγιάτο, ιδρυτή του “ ΑΙΜΟΔΟΤΗ”, του πρώτου συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1979 και οι αιμοδότες του ΤΙΤΑΝΑ υπήρξαν τα ιδρυτικά μέλη του. Ο Γιώργος Σιμιγιάτος υπήρξε άνθρωπος ηθικός, έντιμος, ειλικρινής, γνήσιος, γεμάτος καλοσύνη και λεβεντιά, εμπνέοντας έτσι εμπιστοσύνη στους αιμοδότες.

Τιμή λοιπόν σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, απανταχού της γης! Σε αυτούς που συνεχίζουν να αιμοδοτούν, σε όσους έχουν αποσυρθεί λόγω ηλικίας ή προβλημάτων υγείας και σε εκείνους που δεν βρίσκονται πια μαζί μας! Φίλοι Εθελοντές Αιμοδότες σας ευχαριστούμε . Συνεχίζουμε!!" 

 

                        

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις