Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν νοιάζεται για την κοινωνία, τη μεσαία τάξη και τη δημοκρατία

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν νοιάζεται γ...

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου την προεκλογική του εκστρατεία, πραγματοποιώντας ομιλία στο Ηράκλειο

Σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης για τις εκλογές 2023. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έκανε τις υποκλοπές εργαλείο του καθεστώτος του», ενώ τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανός να δώσει στα funds ακόμη και την Κνωσσό»

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη»

«Από όλη την Ελλάδα μια φράση ακούω: Ως εδώ! Ως εδώ με την αλαζονεία, με την αισχροκέρδεια, την αδιαφορία, την οικογενειοκρατία». Θυμίζοντας τους στίχους από το τραγούδι του Γαργανουράκη είπε «αυτά τα λόγια τα χαμένα ήλθε η ώρα να χρεώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου».

 Συνέχισε λέγοντας: «Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη, η Ελλάδα θα γυρίζει σελίδα. Η συγκέντρωσή σας και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η καλύτερη δημοσκόπηση. Η καλύτερη απόδειξη όμως είναι ο φόβος και ο πανικός του κ. Μητσοτάκη. Μόλις ήλθε αντιμέτωπος με μία κάπως ζόρικη ερώτηση στο ντιμπέιτ -που δεν ήλθε με εμένα προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από όλους τους αρχηγούς-, ομολόγησε μόνος του το σκάνδαλο των υποκλοπών».

 «Μόλις είπε ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών και εγώ ότι θα κάνουμε προανακριτική για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωσε χθες, έκλαιγε, ότι θέλουμε να τον βάλουμε φυλακή. Τι φοβάται, γιατί συμπεριφέρεται σαν ένοχος; Έκανε όμως και κάτι πολύ χειρότερο που δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν δίστασε να πει ότι η αντίδραση, ο θυμός, των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους είναι εργαλειοποίηση», τόνισε.

 Διάβασε επ' ακριβώς την δήλωση του κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «την διάβασα και την ξαναδιάβασα και δεν την πίστευα. Και αναρωτιέμαι πόσο πολύ πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος. Είναι άδικο για την Ελλάδα να έχει έναν πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που δεν νιώθει και δεν νοιάζεται, αυτές είναι οι δύο λέξεις που τον χαρακτηρίζουν».

 Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό πως «δε νοιάζεται για τους ανθρώπους της εργασίας. Αν νοιαζόταν δεν θα επέβαλε την εργασιακή ζούγκλα. Δε θα καταργούσε οχτάωρο, δε θα θέσπιζε απλήρωτες υπερωρίες, δε θα διέλυε το ΣΕΠΕ. Δε νοιάζεται για τα νοικοκυριά. Αλλιώς δε θα τα οδηγούσε στην απόγνωση. 40% μειωμένη αγοραστική δύναμη για όσα έχουν εισόδημα έως 700 ευρώ».

 «Η Eurostat το διαπιστώνει, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δραστικά μειωμένος ο ονομαστικός, αλλά και ο πραγματικός μισθός το 2022. Ο ΟΟΣΑ το διαπιστώνει, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. 40 δισεκατομμύρια αυξημένο το ιδιωτικό χρέος», σημείωσε και συνέχισε:

«50 δισεκατομμύρια το δημόσιο χρέος. Η μισή Ελλάδα, 4.250.000 πολίτες μη εξυπηρετούμενες οφειλές. Και 700.000 νοικοκυριά να αγωνιούν ότι θα χάσουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς. Δε νοιάζεται για τη μεσαία τάξη. Αν νοιαζόταν δεν θα εξαπατούσε τόσο χυδαία. Που της έταξε σαλόνια και την ταπείνωσε στα κουπόνια».

 «Δε νοιάζεται για τη Δημόσια υγεία. Αν νοιαζότανε δε θα ρήμαζε το ΕΣΥ. Με αποτέλεσμα τις εκατόμβες της πανδημίας», τόνισε και πρόσθεσε:

 «Δε νοιάζεται για τις νέες και τους νέους. Αν νοιαζότανε:

Δεν θα πετούσε δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τα ΑΕΙ με την ΕΒΕ.
Δεν θα έβαζε λουκέτο σε τμήματα και σχολές στην περιφέρεια.
Δεν θα έστελνε στα ΑΕΙ αστυνόμους αντί να διορίσει καθηγητές».
Σκληρή επίθεση για τις υποκλοπές

Έκανε αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν νοιάζεται για την δημοκρατία».

 «Το χειρότερο όμως ίσως απ’ όλα είναι ότι δεν νοιάζεται για τη δημοκρατία. Οργάνωσε το παρακράτος με κέντρο του Μαξίμου. Έκανε τις υποκλοπές εργαλείο του καθεστώτος του. Την εξαγορά και τον εκβιασμό όπλο του. Και επιχείρησε να χειραγωγήσει τους τίμιους δικαστές με την ανασφάλεια και το φόβο», είπε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενους στους συντηρητικούς ψηφοφόρους:

 «Είναι αυτή η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Σας αξίζει ένας πρωθυπουργός που κρυφακούει και κρυφοκοιτάζει από την κλειδαρότρυπα του πρεντατορ στο γραφείο του, το μισό πολιτικό σύστημα; Ένας πρωθυπουργός που συλλέγει υλικό για να εκβιάζει τη μισή Ελλάδα;»

 «Μπορεί να μη συμφωνούμε σε πολλά. Για ένα πράγμα όμως είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουμε. Ότι αυτό είναι ότι πιο ανήθικο έχει κάνει οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός. Ακόμα κι αν δεν διαφωνείτε με την πολιτική του, είμαι βέβαιος ότι διαφωνείτε με την ηθική του», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

 «Μη του δώσετε λευκή επιταγή με τη ψήφο σας, να κάνει ακόμη χειρότερα τα επόμενα 4 χρόνια. Ο κύριος Μητσοτάκης τυχαία δεν νοιάζεται για τους πολλούς. Ακόμα και όταν πενθούν. Για τους λίγους όμως νοιάζεται και παρανοιάζεται».

 «Τα σπίτια που χάνονται κάποιοι τα αρπάζουν κοψοχρονιά. Από τους μισθούς της φτώχειας βγαίνουν τα κέρδη του πλούτου. Από την αισχροκέρδεια στο ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, τα καύσιμα, κάποιοι μπουκώνουν λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους. Αυτό βέβαια δεν έτυχε. Αυτό πέτυχε. Μπροστά στα μάτια μας έχει αρχίσει με σχέδιο και κυνισμό η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου και περιουσιών από την απελευθέρωση ως σήμερα. Και αλίμονο αν υπάρξει δεύτερη τετραετία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανός να δώσει στα funds ακόμη και την Κνωσσό», επεσήμανε ακόμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις