Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Από τον Batman μέχρι τον Captain America αυτοί είναι οι superheroes με τις ακριβότερες στολές

Από τον Batman μέχρι τον Captain America...

Πόσο μπορεί να πουλήθηκε η στολή του Shazam που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας;

Σύμφωνα με τη γνωστή παροιμία «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά», όμως αυτο δεν ισχύει για τους αγαπημένους μας υπερήρωες. Μπορείτε να φανταστείτε τον Batman χωρίς τη χαρακτηριστική κάπα και τη μάσκα του ή τον Iron Man χωρίς την χρυσοκόκκινη πανοπλία του;

Και μπορεί πολλές φορές η επιλογή στολής να μας φαίνεται παράλογη, ακόμα και μη πρακτική, όμως το ντύσιμο των superheroes έχει γίνει αδιαμφισβήτητα σύμβολo της ποπ κουλτούρας.

Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μια Ταινία βασισμένη σε κόμικ δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη, εάν ο πρωταγωνιστής δεν φοράει μια στολή που είναι πιστή στο αρχικό υλικό. Ωστόσο, η μεταμόρφωση των ηθοποιών του Χόλιγουντ, από κοινούς θνητούς σε υπερήρωες, μπορεί να κοστίσει πάρα πολύ ακριβά.

Στην παρακάτω λίστα θα δούμε πόσο κοστίζουν οι στολές των εμβληματικότερων υπερηρώων.

9. Batman

Κόστος στολής: 100.000 δολάρια

Ο Ben Affleck είπε σε μια συνέντευξη με την Kelly και τον Michael μετά την κυκλοφορία του Batman v Superman ότι είχε ζητήσει να αγοράσει το κοστούμι του Batman. Από την άλλη, ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να καταβάλλει 100.000 δολάρια. Ο Μπεν Άφλεκ, ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 150 εκατομμυρίων δολαρίων, σκέφτηκε ότι η τιμή ήταν λίγο τσουχτερή για αυτό που προσφερόταν.
 
 
8. Spiderman

Κόστος στολής: 130.000 δολάρια

Στο Spider-Man: Far From Home έκανε το ντεμπούτο της μια από τις πιο όμορφες στολές του Peter Parker μέχρι σήμερα. Ωστόσο, όσοι επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους στολή Spider-Man πρέπει να αρχίσουν να αποταμιεύουν αμέσως. Κάθε στολή που χρησιμοποιείται σε μια ταινία κοστίζει περίπου 130.000 δολάρια.

 
 
 
7. Η μάσκα του Star-Lord

Κόστος: 160.000 δολάρια

Ο Star-Lord του Guardians of the Galaxy έχει την πιο απλή στολή του MCU. Απλώς φοράει μια μάσκα με κόκκινα μάτια. Σύμφωνα με το TMZ, το Prop Store πούλησε τη μάσκα σε δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο για 160.000 δολάρια. Ήταν η υψηλότερη τιμή που πληρώθηκε για ένα μόνο κομμάτι, σε δημοπρασία 600 αντικειμένων.
 
 
6. Superman

Κόστος στολής: 200.000 δολάρια

Η στολή του Σούπερμαν φέρεται να πουλήθηκε σε δημοπρασία για 200.000 δολάρια, παρόλο που αρχικά προβλεπόταν να φτάσει από 20.000 έως 40.000 δολάρια. Η Julien’s Auctions, οίκος δημοπρασιών με έδρα την Καλιφόρνια, πούλησε τη στολή ως μέρος της συλλογής “Hollywood Legends”.
 
 

 
 

5. Captain America

Κόστος στολής: 228.000 δολάρια

Στην Έκθεση Comic and Entertainment Expo του Σικάγο τον Απρίλιο του 2012, το κοστούμι που φορούσε ο Captain America στην ταινία The First Avenger βγήκε σε δημοπρασία και “έπιασε” την εκπληκτική τιμή των 228.000 δολαρίων.
 
 
4. Dark Knight

Κόστος στολής: 250.000 δολάρια

Ο Σκοτεινός Ιππότης που υποδύεται ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι, ίσως, ο πιο εμβληματικός Μπάτμαν στην ιστορία. Όταν ήρθε η ώρα να δημοπρατηθεί το κοστούμι του Σκοτεινού Ιππότη, ήταν φυσικό να εμπλέκονταν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Το Bloomberg αναφέρει ότι ένας συλλέκτης πλήρωσε 250.000 δολάρια για το επίσημο Batsuit του Bale από το The Dark Knight και το The Dark Knight Rises.
 
 
3. Black Panther

Κόστος στολής: 300.000 δολάρια

Το κοστούμι του Black Panther είναι το πιο ακριβό στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel. Η Wakanda είναι το πλουσιότερο βασίλειο στο MCU, επομένως είναι σωστό ο βασιλιάς Wakandan T’Challa να φοράει την καλύτερη ενδυμασία. Η Ruth Carter, η σχεδιάστρια κοστουμιών για το Black Panther, αποκάλυψε τα έξοδα του ενδύματος σε μια συνέντευξη στο Coveteur: «Ο Black Panther θα έπρεπε να είχε περίπου είκοσι κοστούμια… Ωστόσο, είναι αρκετά ακριβά, με ένα κοστούμι να κοστίζει έως και 300.000 δολάρια. Γι’ αυτό είχαμε μόνο έξι». Μπορεί δηλαδή να έχουν ξοδέψει έως και 1,8 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τη στολή.
 
 
2. Iron Man

Κόστος στολής: 325.000 δολάρια

Υπάρχουν αναφορές ότι το εμβληματικό κόκκινο και χρυσό κοστούμι του Iron Man από την πρώτη ταινία εκλάπη από μια αποθήκη στο Λος Άντζελες που φιλοξενεί σκηνικά ταινιών. Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά που κατατέθηκε από το αστυνομικό τμήμα, το κλεμμένο κοστούμι εκτιμήθηκε συνολικά σε 325.000 δολάρια.
 
 
1. Shazam

Κόστος στολής: 1 εκατ. δολάρια

Αν και η ταινία έχει τον μικρότερο προϋπολογισμό στο DCEU, η στολή είναι η πιο ακριβή από όλες. Σύμφωνα με τον ενδυματολόγο, καθένα από τα 10 κοστούμια που δημιουργήθηκαν κόστισε «πάνω από ένα εκατομμύριο». Ο Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ, ο σκηνοθέτης της ταινίας, δήλωσε ότι δεν γνώριζε την πραγματική τιμή του ρούχου, αλλά το ποσό δεν ήταν «εκτός της σφαίρας των πιθανοτήτων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight