Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Πάτρα: Προσλήψεις αιματολόγων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ζητούν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία

Πάτρα: Προσλήψεις αιματολόγων στο Πανεπι...

Η ανακοίνωση του συλλόγου τους

Από τη δεκαετία του '80 λειτουργεί Μονάδα Μεσογειακής αναιμίας (ΜΜΑ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγιά η Βοήθεια".

Η μονάδα αυτή περιθάλπει πάνω από 250 θαλασσαιμικούς ασθενείς, ασθενείς με Δρεπανοκυτταρική νόσο, καθώς κι άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία:

“Μεταγγισιοεξαρτώμενοι και μη βρισκόμαστε κάτω από την επίβλεψη γιατρών αιματολόγων. Ως χρονίως πάσχοντες και λόγω των επιπλοκών που η φύση της ασθένειάς μας επιφέρει, έχουμε την ανάγκη παρακολούθησης κι από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Οι αιματολόγοι της Μ.Μ.Α. στο ΠΓΝΠ σε συνεργασία με γιατρούς καρδιολόγους, ενδοκρινολόγους, ηπατολόγους μάς παρέχουν όλες αυτές τις δεκαετίες υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, συντελώντας στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής μας.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια με τη συνταξιοδότηση γιατρών έχουν παρουσιαστεί κενά στη Μ.Μ.Α. σε αιματολόγους. Η συνταξιοδότηση στο εγγύς μέλλον άλλων 2 γιατρών αιματολόγων θα επιτείνει αυτό το πρόβλημα. Η αποψίλωση της μονάδας μας σε ιατρικό προσωπικό κάνει εμάς και τις οικογένειές μας να αγωνιούμε για την υγεία και τις ζωές μας, καθώς και για το μελλοντικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ως ΑΣΠΠΑΜΑ καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προκηρύξει άμεσα 3 θέσεις γιατρών αιματολόγων για τη μονάδα μας. Ζητάμε επίσης από όλους τους βουλευτές Αχαΐας να σταθούν στο πλευρό μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προάσπισης της υγείας και της ζωή μας”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being