Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτσι άρπαξε το «μέντιουμ» 120.000 ευρώ από μάνα και κόρη – Οι απειλές στα θύματα

Έτσι άρπαξε το «μέντιουμ» 120.000 ευρώ α...

Η κατηγορούμενη εργαζόταν στο σπίτι τους ως οικιακή βοηθός

Όλα άρχισαν, όταν μάνα και κόρη συνάντησαν για πρώτη φορά -μέσω κοινού γνωστού- την 57χρονη “Βασιλική”, τον Ιούλιο του 2016.

Έκτοτε, η κατηγορούμενη εργαζόταν στο σπίτι τους ως οικιακή βοηθός. Ωστόσο, δεν έχασε την ευκαιρία να προσποιηθεί ότι είχε ιδιαίτερες πνευματικές ιδιότητες, διαβάζοντας το “χέρι” με απώτερο σκοπό να “κερδίσει” και άλλα προνόμια.

 Αναπτύσσοντας φιλικές σχέσεις με την 31χρονη δικηγόρο, η κατηγορούμενη προσέφερε τις “υπηρεσίες” της την πρώτη φορά έναντι 20 ευρώ. Ενώ η 68χρονη μητέρα είχε εκδηλώσει αρχικά τις αμφιβολίες της, το υποτιθέμενο μέντιουμ κατάφερε και έπεισε τα δύο θέματα ότι είχε την δυνατότητα να… διορθώσει και αρνητικά γεγονότα που συνέβαιναν στην καθημερινότητά τους ή ενδεχομένως συμβούν στο μέλλον, αποσπώντας πλέον χρηματικά ποσά, χρυσά κοσμήματα και λίρες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρκετές φορές η 31χρονη δικηγόρος έπαιρνε κοσμήματα και χρήματα που ανήκαν στην μητέρα της κρυφά, ούτως ώστε να πληρώσει την μάντισσα “Βασιλική”.

 Η δράση της 57χρονης και άλλης μίας συγγενή της δεν σταματούσε μόνο στις… πνευματικές ικανότητες της πρώτης, αλλά απειλούσαν κιόλας τα δύο θύματά τους, όταν μάνα και κόρη αμφισβητούσαν τις δυνάμεις του μέντιουμ ή καθυστερούσαν τις πληρωμές. Επιπλέον τις τρομοκρατούσαν, λέγοντάς τους ότι εάν δεν πλήρωναν, θα τους συνέβαιναν αρνητικά πράγματα, όπως ασθένειες και αποτυχίες στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 21 Μαρτίου τα δύο θύματα απευθύνθηκαν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς είχαν απειληθεί εκ νέου από την 57χρονη μάντισσα για την σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να της δώσουν 80.000€.

Μία ημέρα μετά, την Τετάρτη (22.03.2023), και ύστερα από συνεννόηση των θυμάτων απάτης με τους άνδρες του αρμόδιου Τμήματος, η 31χρονη δικηγόρος συναντήθηκε σε κεντρικό σημείο των Αθηνών, δίνοντας στη “Βασιλική” και σε έναν συνεργάτη της, 20.000€ σε σημαδεμένα μετρητά.

Τη στιγμή που η 57χρονη κατηγορούμενη με τον 44χρονο άνδρα, έλαβαν τα χρήματα, επενέβησαν οι άντρες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και τους έπιασαν, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στην Υπηρεσία, συλλαμβάνοντάς τους.

Στην εξαπάτηση των δύο γυναικών, συναυτουργοί της 57χρονης ήταν όχι μόνο ο 44χρονος, αλλά και τρεις ακόμη υπήκοοι Αλβανίας, όλοι συγγενικά της πρόσωπα.

Τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν τόσο στην ίδια την κατηγορούμενη, όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων σε λογαριασμούς τόσο της 57χρονης, όσο και των συγκατηγορουμένων της.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις