Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Αθώος για βιασμό και ένοχος για τις δύο απόπειρες

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Αθώος για βιασμό ...

Η απόφαση

Ανακοινώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η ετυμηγορία του, για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος βρίσκεται σε δίκη από τον περασμένο Μάρτιο για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, τριών συναδέλφων του, ηθοποιών.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τα αδικήματα του βιασμού κατ΄εξακολούθηση και της απόπειρας βιασμού κατά συρροή με τη δίκη να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 18 Μαρτίου 2022.

Με ομόφωνη απόφαση κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για την πράξη του βιασμού, και ομόφωνα ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού

Η καταδίκη του αφορά τις καταγγελίες δύο γυναικών για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού νεαρής ηθοποιού στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010. Επίσης, καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού στο αυτοκίνητο του το 2014 με θύμα άλλη νεαρή ηθοποιό.

Η διάσκεψη του δικαστηρίου ήταν μαραθώνια. Είναι χαρακτηριστικό πως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν προγραμματισμένη να εκδοθεί στις 14:00 και τελικά η έδρα ανέβηκε στις 16:41.

Αυτή την ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη αιτούνται την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι κατάμεστη από ηθοποιούς, δημοσιογράφους, συγγενείς του κατηγορούμενου και φίλους και συμπαραστάτες στις καταγγέλλουσες. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα ήταν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη. Παρούσες στη δικαστική αίθουσα ήταν και οι τρεις καταγγέλλουσες, όπως και η σύζυγος και ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις