Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα γίνει λοιπόν, η Πάτρα City Break; Τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ξενοδοχειακών υποδομών- Τα νέα brands

Θα γίνει λοιπόν, η Πάτρα City Break; Τι ...
Γωγώ Παπαδάκου

Το πολυσυζητημένο εδώ και δεκαετίες τρίγωνο μεταξύ Δελφών, Επιδαύρου και Μυκηνών στο οποίο είναι επίκεντρο, υπάρχει ελπίδα να φέρει τουριστική ανάπτυξη;

Mπορεί οι φορείς της πόλης να μην κάνουν τίποτα ιδιαίτερο γι' αυτό, μπορεί η Πάτρα να έχει τα γνωστά - ανυπέρβλητα για όσους την διαχειρίζονται - προβλήματα, μπορεί να ζηλεύουμε την πρόοδο άλλων πόλεων όπως τα Τρίκαλα ή η Καλαμάτα, αλλά τελευταία έστω και αμυδρά κάτι φαίνεται να αλλάζει.

Ίσως είναι το κύμα τουρισμού που οδηγεί την ίδια την Αγορά σε αναζήτηση νέων προορισμών, ίσως η έκρηξη του Airbnb, που αρχίζει να εξαπλώνεται, αν και με καθυστέρηση, στην Πάτρα, ίσως η ίδια η πόλη να κουράστηκε να περιμένει τους φορείς της να πάρουν πρωτοβουλία… Πάντως κάτι αλλάζει. Η πόλη αποκτά νέα στέκια, μαγαζιά με vintage αντικείμενα, βίγκαν εστιατόρια, φρέσκους χώρους που αποτελούν κοιτίδες για νέες ιδέες. Η Πάτρα που έγινε εσχάτως η πόλη των επιτυχημένων startuppers, βοηθούντος και του Πανεπιστημίου της, το οποίο φέτος πρωτοπόρησε διοργανώνοντας το πρώτο στην χώρα φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της.

Την ίδια στιγμή νέα, μεγάλα εμπορικά σήματα πολυτελών αλυσίδων ξενοδοχείων προστίθενται στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, αλλάζοντας το τοπίο των ξενοδοχειακών παροχών και των brands στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Το καλοκαίρι του 2022 η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων «Μπλε Κέδρος» των αδερφών Παύλου και Μιχάλη Ευμορφίδη, γνωστών από την εταιρεία στρωμάτων και προϊόντων ύπνου, Coco-Mat, απέκτησε το εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Alexander Bay» στα Αραχωβίτικα.

Ο χώρος αναμένεται να εκμισθωθεί στον όμιλο εκμετάλλευσης ακινήτων για τη δημιουργία εντός 5άστερου resort. Η απόκτησή του από τους νέους ιδιοκτήτες έγινε έναντι τιμήματος 1,8 εκατ. ευρώ, σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο, ενώ βρίσκεται εντός του οικισμού Αραχωβιτίκων του Δήμου Πάτρας και είναι συνολικής επιφάνειας 21.625 τ.μ. με κτιριακό συγκρότημα εμβαδού 5.373 τμ και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Το έτερο μεγάλο επενδυτικό σχέδιο που οδεύει προς υλοποίηση αφο ρά στον επίγειο παράδεισο του πρώην club mediteranee στο Λαμπίρι Αχαΐας που έγινε στάχτη από την καταστροφική φωτιά τον Ιούλιο του 2021. Το ακίνητο αναμένεται να αξιοποιηθεί με την κατασκευή ενός ξενοδοχείου πολυτελείας πέντε αστέρων με κέντρο θαλασσοθεραπείας -υδροθεραπείας - ευεξίας και συνεδριακό κέντρο. Πέρα από τα παραθαλάσσια σημεία και μέσα στην «καρδιά» της Πάτρας, επενδύσεις φέρνουν νέο αέρα στον ξενοδοχειακό τομέα.

Σαν κι αυτόν που «φύσηξε» από το 2020 όταν άνοιξε τις πόρτες του το The Bold Type hotel, το πρώτο 5στερο ξενοδοχείο στην καρδιά της Άνω πόλης στην οδό Γερμανού. Το καλοκαίρι του 2021 άνοιξε ανανεωμένο και με νέα επωνυμία τις πύλες του και το My Way Hotel & Events, ενώ το σερί νέων επενδύσεων σε καταλύματα συνεχίζεται. Στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Παντανάσσης, εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί πλέον το 4στερο Patras Casale, ενώ στο «μπαλκόνι» της πόλης, στις σκάλες Αγίου Νικολάου, υποδέχεται επισκέπτες από την άνοιξη του 2022 το 193°art_hotel. Με αφορμή τον φρέσκο αέρα στις ξενοδοχειακές υποδομές και τον τουρισμό στην πόλη, το ΤΗΕ BEST σας ξεναγεί στις σουίτες τριών ξενοδοχείων της πόλης.

Το MY WAY - Hotel & Events, στεγάζεται σε ένα επιβλητικό, ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο κτίριο στην παραλιακή ζώνη, δίπλα στο πολύβουο
κέντρο της Πάτρας. Τα 70τμ του επιβλητικού χώρου της Olympian suite, με άψογη διαμόρφωση, μοναδικό design, εξαιρετικό στυλ και σχεδίαση,
μια ολόκληρη επιλογή από είδη πολυτελείας και μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα, κάνουν τη διαμονή σίγουρα αξέχαστ

The Bold Type Hotel

Στην Άνω πόλη της Πάτρας, ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο έχει μετατραπεί σε ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων. Στο εσωτερικό του, οι παραδοσιακοί χώροι έχουν αποκτήσει μια σύγχρονη αισθητική προβάλλοντας τη δύναμη της φαντασίας κατά τον αρχιτεκτονικό μετασχηματισμό. Τα 55τμ της suite που κυριαρχεί στον ισόγειο χώρο και έχει ιδιωτική είσοδο αλλά και θέα στον κήπο είναι μια εμπειρία που κάθε έμπειρος ταξιδιώτης θα πρέπει να δοκιμάσει όταν επισκέπτεται το επιβλητικό κτίριο. Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί με τα δέντρα και τα φυτά που περιτριγυρίζουν την πίσω αυλή.

Μaison Grecque

H διακριτική πολυτέλεια και η αυθεντική Ελληνική φιλοξενία, όπως την βιώσαμε στις αρχές του αιώνα είναι μια πραγματικότητα στην οδό 25ης
Μαρτίου στο κέντρο της Πάτρας όπου στεγάζεται το επιβλητικό Maison Grecque hotel extraordinaire. Η ξύλινη οροφή, η ταπετσαρία και το μπαλκόνι χαρακτηρίζουν τα 30τμ της πολυτελούς σουίτας του ξενοδοχείου.

Το θέμα δημοσιεύθηκε στο ΤheΒest Μagazine Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις