Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Σ' εφαρμογή σχέδιο σωτηρίας του ναυαγίου

Ζάκυνθος: Σ' εφαρμογή σχέδιο σωτηρίας το...

Τι αποφάσεις πήραν Δήμος και Λιμενικό

Ένα από τα πιο διάσημα ναυάγια, που συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, χάρησε στη Ζάκυνθο ένα ακόμα διάσημο αξιοθέατο, που έχει φωτογραφηθεί από χιλιάδες επαγγελματίες φωτογράφους, μερικοί από τους οποίους βραβεύτηκαν για αυτό, από διεθνείς διαγωνισμούς και περιοδικά. Κάθε καλοκαίρι φθάνουν με πλοία από τη θάλασσα χιλιάδες τουρίστες, ενώ εκεί έχουν γυριστεί πολύ γνωστά διαφημιστικά τρέιλερ ακόμα και ταινίες.

Σήμερα όμως η περιοχή κρίνεται από όλους τους τοπικούς φορείς ότι επιβαρύνεται σημαντικά από την μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ το κουφάρι του πλοίου, που δίνει έναν άλλο τόνο στη διάσημη παραλία, εμφανίζει σημάδια φθοράς από το χρόνο. Οι τοπικές αρχές μελετούν εδώ και χρόνια το ζήτημα, καθώς θέλουν να συντηρήσουν το πλοίο και να περιορίσουν την επισκεψιμότητα, ώστε να αποφεύγεται και η ρύπανση στην περιοχή.

Το καλοκαίρι στην παραλία, που μετρά μόλις 300 περίπου μέτρα μήκος, συνωστίζονται χιλιάδες τουρίστες που φτάνουν εκεί με επαγγελματικά σκάφη, τα αποκαλούμενα ημερόπλοια, τα οποία αφήνουν πίσω τους πολλά ρυπογόνα στοιχεία.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, κάλεσε τις Λιμενικές αρχές και συζήτησαν τη λήψη μέτρων ώστε να προστατευτεί η περιοχή και να αποφευχθεί η ρύπανση. Πρώτη απόφαση που ελήφθη είναι να αποφεύγεται η πρόσδεση των ημεροπλοίων στις λαμαρίνες του ναυαγισμένου πλοίου, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος εάν για κάποιο λόγο κοπούν οι κάβοι στην πολυσύχναστη παραλία και χτυπήσουν τους ανυποψίαστους τουρίστες.

Συζήτησαν ακόμα και το θέμα για αυστηρή επιτήρηση της περιοχής και  έλεγχο των ημεροπλοίων που συχνά έχει καταγγελθεί ότι ρυπαίνουν την ευρύτερη περιοχή.

Συζητήθηκαν ακόμα και αποφασίστηκαν κι άλλες παρεμβάσεις με αποκλειστικό στόχο του να διατηρηθεί και να αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή του «Ναυαγίου» και να συνεχίσει να αποτελεί σημείο παγκόσμιας πλέον αναφοράς. Όσοι λοιπόν από φέτος επισκεφθείτε τη Ζάκυνθο να ξέρετε ότι στην περιοχή θα υπάρχουν ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας και περισσότερη καθαριότητα από κάθε άλλη φορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις