Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιτυχημένη η συμμετοχή του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Athens Science Festival 2022

Επιτυχημένη η συμμετοχή του Τμήματος Γεω...

Στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων – Συμμετείχε & το τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου 2022 στον πολυχώρο πολιτισμού «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, η κοινή συμμετοχή των Τμημάτων Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην εκδήλωση Athens Science Festival.

Η δράση αυτή αποτέλεσε μια συνεργασία ορόσημο μεταξύ των Τμημάτων Γεωλογίας της χώρας με συμμετοχή 28 φοιτητών της φοιτητικής ομάδας "Living for Geology" από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και 27 φοιτητών από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι φοιτητές, παρουσίασαν από κοινού τα κυριότερα από τα ερευνητικά αντικείμενα των Γεωεπιστημών και ανέδειξαν σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες πόσο σημαντική είναι η Γεωλογία και οι ορυκτοί πόροι σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας και του ανθρώπινου πολιτισμού. Τη δράση οργάνωσαν οι Πρόεδροι των δύο Τμημάτων κκ. Ασημίνα Αντωναράκου, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ και Πάρης Ξυπολιάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και συντόνισαν οι κκ. Αριάδνη Αργυράκη, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ και Ιωάννης Ηλιόπουλος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών. Η κοινή δράση των φοιτητικών ομάδων ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς προσέλκυσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες που ενημερώθηκαν μέσω της βιωματικής παρουσίασης και πληροφόρησης των φοιτητών για τα ερευνητικά αποτελέσματα που παράγονται στα δύο ιδρύματα.

Τέλος, η παραπάνω συμμετοχή αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος των δύο Πανεπιστημίων στην εκπαίδευση των αυριανών Γεωλόγων που θα στελεχώσουν το επαγγελματικό και ερευνητικό δυναμικό της χώρας μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις