Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Έρωτα δίνεις νόημα στη ζωή

Έρωτα δίνεις νόημα στη ζωή

Tης Ευτυχίας Λαμπροπούλου

Αν και ζούμε σε μια εποχή που όλα δείχνουν μονότονα, περπατάς στο δρόμο με το κεφάλι κάτω και σκέφτεσαι τα χρήματα, τους λογαριασμούς που τρέχουν, την οικονομική κρίση και ένα σορό άλλα…  κι όμως υπάρχει κάποιος ή κάποια που όταν τον ή την φέρεις στον νου σου φτιάχνει η διάθεση σου. Αυτή  δεν είναι η δύναμη του έρωτα;

Οι αρχαίοι έλληνες θεωρούσαν τον έρωτα ένα από τα αρχέγονα στοιχεία που με την πανίσχυρη ενέργειά του προκαλούσε τη δημιουργία στη ζωή, εμφανίζεται αμέσως μετά το χάος κυριεύοντας το νου θνητών και θεών. Ο έρωτας αυτός ο μικρός φτερωτός θεός ήταν ακατανίκητος και όποιον χτυπούσε με τα βέλη του τον κατακτούσε.

Στις μέρες μας ο έρωτας δίνει νόημα και περιεχόμενο στη γκρίζα πραγματικότητα. Όταν η ανθρώπινη ψυχή πλημμυρίζει από έρωτα τότε η καθημερινή ζωή γίνεται ελκυστική. Ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από τον έρωτα, το γνήσιο αυτό συναίσθημα εξασφαλίζει την ψυχική ισορροπία, την γαλήνη και την ευτυχία, εξευγενίζεται, ολοκληρώνεται και παύει να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του.

Έρωτας σημαίνει ζωή, ερωτεύομαι άρα υπάρχω. Μέσα από τον  έρωτα ενισχύεται η δημιουργικότητα, μη ξεχνάμε ότι πολλά από τα ανθρώπινα επιτεύγματα έχουν μέσα τους τον έρωτα όπως η ποίηση, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, ο χορός, η γλυπτική και η αρχιτεκτονική. Η τέχνη και η ζωή σε όλες τους τις μορφές διέπονται από τον έρωτα.

Αν και διανύουμε την εποχή που οι εκπτώσεις των γνήσιων συναισθημάτων είναι συχνό φαινόμενο, ο έρωτας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκλείψει. Όσοι  απεμπολούν τον έρωτα παύουν να ονειρεύονται, να ελπίζουν και να αγωνίζονται.

Για να αισθανθεί ο σύγχρονος άνθρωπος την ζωογόνο δύναμη του έρωτα , πρέπει πρώτα να υπερβεί τον εγωισμό του.  Γιατί όπως έλεγε κάποιος σοφός << στον έρωτα δεν δίνεις τίποτα παρά μόνο τον εαυτό σου , δεν παίρνεις τίποτα άλλο παρά μόνο από τον εαυτό σου.>>

Η Ευτυχία Λαμπροπούλου είναι Απόφοιτη Δημοσιογραφίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις