Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση Συλλόγων με τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας στην Αθήνα για την απογραφή

Συνάντηση Συλλόγων με τον Δήμαρχο Ακτίου...

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου

Την άμεση ενεργοποίηση των πολιτιστικών συλλόγων με σκοπό την παρακίνηση των δημοτών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και να απογραφούν στο τόπο μας, ζήτησε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, σε συνάντηση που είχε μαζί τους τη Δευτέρα 9 Μαίου 2011, το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου, στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία παρουσία και των Αντιδημάρχων Δημήτρη Τζαβαλά, Παναγιώτη Κομποτιάτη και του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Θανάση Κασόλα και συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, ενόψει της γενικής απογραφής του πληθυσμού που ξεκινά από αύριο

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και είπε ότι πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να συντονιστούμε για ένα κοινό στόχο. Να ενημερώσουμε όλους τους χωριανούς μας για την σημασία που έχει η απογραφή για τα χωριά μας. Επίσης τόνισε:

"Η απογραφή είναι σημαντική για το Δήμο μας για τρεις λόγους:

Πρώτον τα αποτελέσματα της απογραφής θα μας βοηθήσουν ως Δημοτική Αρχή να χαράξουμε τις δημοτικές μας δραστηριότητες με δικαιοσύνη και αξιολογώντας τα ιδιαίτερα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά κάθε Δημοτικής Ενότητας.

 

Δεύτερον όσο μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός του Δήμου μας, τόσο ισχυρότερες θα είναι οι διεκδικήσεις μας –εν μέσω οικονομικής κρίσης- έναντι της πολιτείας για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων πνοής στην περιοχή μας.

Τρίτον με βάση τα αποτελέσματα της απογραφής ο Δήμος μας επιχορηγείται από το κράτος με τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) και τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α.).

Άρα όσοι περισσότεροι απογραφούμε στο Δήμο μας, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι οι πόροι που θα αντλούμε την επόμενη δεκαετία, και συνεπώς τόσο περισσότερα τα έργα που μπορούμε να υλοποιήσουμε ως Δήμος, αλλά και οι υπηρεσίες που θα μπορούμε να παρέχουμε στο Δημότη.

 

Γι’ αυτούς τους λόγους σας ζητώ να απογραφείτε στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και να παρακινήσετε τους συγχωριανούς, συγγενείς και φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε δύναμη στο Δήμο μας βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας".

 

Καθολική ήταν η δέσμευση των συμμετασχόντων ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, ώστε οι συμπατριώτες τους να απογραφούν στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Οι προετοιμασίες του δήμου για την απογραφή είναι σε εξέλιξη και στις επόμενες μέρες οι Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τα μέλη τους στην Αθήνα, ώστε να  καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να απογραφούν όλοι οι συμπατριώτες στο δήμο. Για τον καλύτερο συντονισμό της απογραφής μπορούν οι δημότες να επικοινωνούν με τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και με τους Συλλόγους της Αθήνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις