Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγυπτος: Τραγωδία σε εκκλησία– Νεκροί δεκάδες πιστοί – Συνταρακτικά πλάνα

Αίγυπτος: Τραγωδία σε εκκλησία– Νεκροί δ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της πολύνεκρης φωτιάς που ξέσπασε στο εσωτερικό μιας εκκλησίας , στην πόλη Γκίζα στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς λόγω του πανικού που επικράτησε.

Την ίδια ώρα ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ανεβαίνει. Τουλάχιστον 41 είναι οι  νεκροί και 55 οι τραυματίες σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας της Αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Στο σημείο κλιμάκιο της Εισαγγελίας
 

Όπως μεταδίδουν αιγυπτιακά ΜΜΕ, κλιμάκιο της Εισαγγελίας της Βόρειας Γκίζας μετέβη στον τόπο της μεγάλης πυρκαγιάς, για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματά της και να ακούσει τις μαρτυρίες των μαρτύρων.

Η Εισαγγελία ανέθεσε επίσης στο εγκληματολογικό εργαστήριο να συντάξει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες της πυρκαγιάς.

Οι άνδρες της πολιτικής προστασίας κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν τη φωτιά, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ψύξης στο σημείο του ατυχήματος.

Το Υπουργείο Υγείας έστειλε 30 ασθενοφόρα στον τόπο του ατυχήματος για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα Γενικά Νοσοκομεία Imbaba και Agouza.

 Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε πως κινητοποιήθηκαν όλες οι κρατικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις