Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο «Άλμα Ζωής»

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά στο «Άλμα Ζωής»

Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας #Κοινωνία του σπιράλ με το ΔΣ του συλλόγου

Σε ανακοίνωση του σπιράλ αναφέρεται:Επίσκεψη στα γραφεία του σωματείου «Άλμα Ζωής» στην Πάτρα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του σπιράλ, με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά. Τα μέλη της δημοτικής παράταξης συναντήθηκαν με την πρόεδρο Αγγελική Στεφανάκη και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και τις επερχόμενες πρωτοβουλίες του συλλόγου και συζήτησαν πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το «Άλμα Ζωής» της Πάτρας λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια και –όπως και οι ομώνυμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- είναι Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, με σκοπό την ενημέρωση του γενικού γυναικείου πληθυσμού για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, την οργανωμένη αλληλοβοήθεια, την ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των ασθενών καθώς και την απομυθοποίηση της νόσου. Η δομή της Πάτρας διατηρεί τοπική αυτονομία και είναι ιδιαίτερα ενεργή.

Τα μέλη του σπιράλ είχαν την ευκαιρία να δουν τους χώρους του συλλόγου και να ενημερωθούν για την σπουδαία καινοτομία του να απασχολεί μόνιμα επαγγελματίες εργαζόμενους (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς), προκειμένου να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε όσες γυναίκες τις έχουν ανάγκη, σε καθημερινή βάση (9πμ με 5μμ). Στόχος: «καμία γυναίκα να μην αισθάνεται μόνη και αβοήθητη». Πως επιτυγχάνεται; Με πολλή εθελοντική εργασία και με χρηματοδότηση που προκύπτει από συνδρομές, δωρεές, χορηγίες καθώς και από τις δράσεις που διοργανώνονται τοπικά.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τις επερχόμενες εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα το «Pink the City» του ερχόμενου Οκτωβρίου και με φετινή πρωτοτυπία τη γεωγραφική επέκταση σε όλη την περιφέρεια, με παράλληλες δράσεις σε Αγρίνιο και Πύργο. Συζητήθηκε η σχέση και συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την τοπική κοινωνία, η ανάγκη εύρεσης στέγης για το «Άλμα Ζωής», η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών για τη δημιουργία μιας δομής ασθενών τελικού σταδίου στην περιοχή και άλλα ζητήματα, ιατρικής και κοινωνικής φύσης, που ευαισθητοποιούν τα μέλη του συλλόγου και εμπίπτουν σήμερα στις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης ή μπορούν να αποτελέσουν πρωτοβουλίες ενός σύγχρονου δήμου, όπως τον αντιλαμβάνεται το σπιράλ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ρένα Χυτοπούλου και Χριστίνα Γιούρτη (μέλη ΔΣ στο «Άλμα Ζωής») και από το σπιράλ: η Γραμματέας Εύα Αθανασοπούλου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ευαγγελία Βαβαρούτα, η συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας #Κοινωνία, Ελένη Χριστοπούλου και το μέλος της παράταξης Κωνσταντίνα Κρανιώτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις