Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κύκλοι υπ. Άμυνας: Σενάρια εκτός πραγματικότητας οι υβριδικές απειλές

Κύκλοι υπ. Άμυνας: Σενάρια εκτός πραγματ...

Νέα διαρροή από το υπουργείο Άμυνας για το θερμό καλοκαίρι σε νησιά και Έβρο

Πηγές του υπουργείου Άμυνας επισημαίνουν πως "οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα".

"Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" συνεχίζουν, αναφορικά με προηγούμενη διαρροή που έκανε λόγο για θερμό καλοκαίρι και υβριδικού τύπου απειλές, φωτογραφίζοντας την Τουρκία, χωρίς να την κατονομάζουν.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα κύκλοι του Πενταγώνου σημείωναν σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως "το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση π.χ. πυρκαγιές στα δάση. Το υπουργείο προετοιμάζεται για κάθε τύπου απειλή από όποιους και αν προέρχεται".

Η Τουρκία πάντως κλιμακώνει τον τελευταίο καιρό την ένταση με συνεχείς παραβιάσεις αλλά και προσωπικές επιθέσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια για αλυτρωτισμό και υποκρισία επειδή ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εξέφρασε την θλίψη του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καθώς και για τα φαινόμενα βανδαλισμού που έχουν παρατηρηθεί στο μνημείο τον τελευταίο καιρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Δένδιας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, τον οποίο ενημέρωσε "για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και επί του πεδίου".


Στο τραπέζι των "27" της Ευρώπης οι τουρκικές προκλήσεις
Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση τόνισε πως η κλιμακούμενη εσχάτως τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδος λειτουργεί ως παράγοντας αποσταθεροποίησης της Ανατολικής Μεσογείου.

"Θα ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόσφατη έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και με αποφασιστικότητα. Είμαστε μία χώρα η οποία έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και φυσικά έχουμε επενδύσει ακόμα περισσότερο στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις