Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο τραπέζι σήμερα η μείωση των self test στα σχολεία

Στο τραπέζι σήμερα η μείωση των self tes...

Πώς η Όμικρον 2 άλλαξε το προφίλ των ασθενών με κορωνοϊό

Η ολομέλεια των Λοιμωξιολόγων και Επιδημιολόγων του Υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει και σήμερα, όπως κάθε Τετάρτη, ενδέχεται να αποφασίσει την περαιτέρω αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19, εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, στη συζήτηση μπαίνει και πάλι αυτήν την εβδομάδα το θέμα της μείωσης των εβδομαδιαίων self test που διενεργούνται στα σχολεία από τους μαθητές και τους εμβολιασμένους καθηγητές. Και συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο αυτά να μειωθούν από δύο σε ένα την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, η νέα αύξηση στα ημερήσια κρούσματα και η ήπια αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν θορυβήσει τις υγειονομικές αρχές. Η Όμικρον 2 στην οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο η νέα διασπορά, δεν κάνει ωστόσο σοβαρή νόσο, γεγονός το οποίο οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ενθαρρυντικό.

«Η Όμικρον 2 άλλαξε το προφίλ των ασθενών»
Η πιο ήπια νόσος που έχει καθιερωθεί πλέον στην πανδημία με την κυριαρχία των παραλλαγών της οικογένειας Όμικρον (ΒΑ.1 και ΒΑ.2) έχει αλλάξει και το προφίλ των νοσηλευομένων στις κλινικές Covid-19.

Εκτός από τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή για τρεις μέρες αποκλειστικά για να λάβουν ενδοφλέβια θεραπεία με ρεμντεσιβίρη, ή όσους μπαίνουν για άλλη αιτία (π.χ. κάταγμα) και διαγιγνώσκονται τυχαία με Covid-19, όλοι οι υπόλοιποι είναι κυρίως ηλικιωμένοι και πολύ βαριά περιστατικά, λέει ο γιατρός:

“Δυστυχώς, οι ηλικιωμένοι είναι ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που νοσηλεύονται. Είναι μεγάλης ηλικίας και πολλοί από αυτούς εμβολιασμένοι, αλλά φυσικά οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι. Η τέταρτη δόση για τους ηλικιωμένους ίσως πρέπει να γίνει και ίσως πρέπει και στους υγειονομικούς, γιατί έχει πέσει η ανοσία τους. Οι νοσηλευόμενοι είναι πλέον “προβληματικοί άρρωστοι”, δηλαδή δεν βλέπουμε πια όπως παλιά, υγιείς πενηντάρηδες. Αυτούς δεν τους βλέπουμε πλέον. Είναι μόνο βαριά περιστατικά και ηλικιωμένοι”, σημειώνει ο καθηγητής κ. Λουκίδης στο iatropedia

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις