Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συναγερμός από Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία συνεχίζει να σχεδιάζει μια πλήρους κλίμακας επίθεση κατά της Ουκρανίας

Συναγερμός από Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία συ...

"Κάθε ένδειξη είναι ότι η Ρωσία συνεχίζει να σχεδιάζει μια πλήρους κλίμακας επίθεση κατά της Ουκρανίας", είπε

Η Ρωσία δεν έχει σταματήσει να σχεδιάζει μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία από τότε που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών θυλάκων, δήλωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) στην έδρα του Συμφώνου, στις Βρυξέλλες.

"Κάθε ένδειξη είναι ότι η Ρωσία συνεχίζει να σχεδιάζει μια πλήρους κλίμακας επίθεση κατά της Ουκρανίας", είπε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου όπως μετέδωσε το Reuters.

 Aκολούθως δήλωσε πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε υψηλή ετοιμότητα χωρίς όμως να έχουν ακόμη αναπτυχθεί δυνάμεις του στην περιοχή.

"Καταδικάζουμε την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς", επεσήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ επισημαίνοντας πως η κίνηση του Ρώσου Προέδρου, περαιτέρω, να ζητήσει από την ρωσική βουλή άδεια για την αποστολή στρατευμάτων της χώρας στο εξωτερικό επιτείνει την ρωσική επιθετική συμπεριφορά.

"Συνεχίζουμε να ζητούμε από τη Μόσχα να υποχωρήσει" τόνισε σχολιάζοντας πως προτρέπουμε τη Ρωσία να επιλέξει την οδό της διπλωματίας, ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσει η επίθεση.

G7: Στηρίζουν την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας
Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 εξέφρασαν την "απαρέγκλιτη στήριξή" τους στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αφού η Μόσχα αναγνώρισε χθες την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών επαρχιών του Ντονμπάς, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας.

"Οι υπουργοί Εξωτερικών καταδικάζουν σθεναρά την καταπάτηση, εκ μέρους της Ρωσίας, των διεθνών δεσμεύσεών της" ανέφερε η Τρας στο Twitter, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους ομολόγους της των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας.

"Η στήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας είναι αδιαπραγμάτευτη", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί συμφώνησαν σε μια δέσμη "συντονισμένων, κλιμακούμενων κυρώσεων" σε απάντηση για τις ενέργειες της Ρωσίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις