Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινό καρναβάλι: «Οι αποφάσεις για τα μέτρα θα έπρεπε να παρθούν εδώ, όχι στην Αθήνα», λέει ο Χαράλαμπος Μπονάνος

Πατρινό καρναβάλι: «Οι αποφάσεις για τα ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι αναφέρει στο thebest.gr Ο Χαράλαμπος Μπονάνος

Το ποια θα είναι τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν το τριήμερο του Καρναβαλιού περιμένουν οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να κάνουν εκείνο το σχεδιασμό που θα μετριάσει τον κίνδυνο που προκύπτει από ανεξέλεγκτο συνωστισμό επισκεπτών, ιδίως νεολαίων.  Ωστόσο επισημαίνεται από τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο, ότι σε μία πόλη σαν την Πάτρα όπου το Καρναβάλι έχει ιδιαίτερη σημασία, θα έπρεπε οι αποφάσεις για τα μέτρα παρθούν σε τοπικό επίπεδο και να μην ακολουθήσει η πόλη τα οριζόντια μέτρα που θα αποφασιστούν.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Μπονάνος, «παίρνοντας αφορμή από Καρναβάλια ευρωπαϊκών χωρών όπως της Νίκαιας, πιθανόν να έπρεπε να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Λειτουργούμε μέσα σε μία Πολιτεία όπου υπάρχουν οριζόντια μέτρα που αφορούν όλες τις περιφέρειες κι έτσι δεν ξεχωρίζει η μεγάλη γιορτή της πόλης. Υπάρχουν ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτά τα οριζόντια μέτρα τα οποία θα πρέπει να τηρήσουμε.

Όταν ξεκαθαρίσει ποια είναι η πρόταση των ειδικών, τις επόμενες μέρες, θα συνταχθούμε με τις αποφάσεις τους.  Η κατάσταση αποδεικνύει πως είναι επιτακτική η ανάγκη για περιφερειακή διακυβέρνηση. Κάθε γεγονός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, πόσο μάλλον το καρναβάλι που είναι μία παραδοσιακή γιορτή, κορυφαία, για την πόλη. Θα έπρεπε οι αποφάσεις για το πώς θα συμπεριφερθούμε, να λαμβάνονται εδώ και όχι στο κράτος των Αθηνών. Ωστόσο μετά τις τελικές προτάσεις, θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε».

Όπως τονίζει «σαφώς η ανεξέλεγκτη  μαζικότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Η χαρά του κορωνοϊού και της μετάδοσης είναι να υπάρχουν ανεξέλεγκτες συναθροίσεις. Έπρεπε λοιπόν να υπάρχουν βαλβίδες εκτόνωσης και εναλλακτικά σχέδια που έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί. Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπήρχε ο στραγγαλισμός της οικονομίας  αλλά και υγειονομικά ατυχήματα που θα μας κοστίσουν. Έπρεπε ήδη να έχουμε επεξεργαστεί σχέδια και αυτοί που διοργανώνουν το Καρναβάλι, για να έχουμε μία μορφή γιορτής η οποία θα έδινε κάποιες λύσεις για όλους». 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις