Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πολάκης: Δεν έκανα κατάληψη - Περίμενα στο βήμα να μου καταθέσετε μομφή

Πολάκης: Δεν έκανα κατάληψη - Περίμενα σ...

Τι είπε στη Βουλή

«Δεν έκανα καμιά κατάληψη της έδρας. Ο κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και μόνο από την τοποθέτηση την δική σας αλλά και του κυρίου Οικονόμου, εγώ καταλαβαίνω ότι αποδοκιμάζεται τελικά αυτή την πρακτική η οποία σταμάτησε την διαδικασία», τόνισε ο Παύλος Πολάκης, στην πρώτη του τοποθέτηση μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες μεταξύ του ίδιου και του προεδρεύοντος του σώματος Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ο κ. Πολάκης, υποστήριξε ότι περίμενε επί 1,5 ώρα όρθιος για να κατατεθεί η μομφή εναντίον του. «Περίμενα όρθιος να έρθετε να μου βάλετε μομφή και με κομμένη την διαδικασία ο κύριος Γεωργιάδης δε ζητούσε να συνεχίσω το είπε όταν έφυγε ο κύριος Αθανασίου», είπε και συνέχισε σε υψηλούς τόνους: «Περιμένω εσάς να μου βάλετε μομφή να συνεχίσω».

Επανερχόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη υπογράμμισε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης στη συζήτηση κατά την πρόταση ποθείς αφιέρωσε την μισή του ομιλία με πολύ έντονο ύφος για να του ζητήσουν συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξη του σε σχέση με Novartis. Και είχα προαναγγείλει ότι θα του απαντήσω. «Δεν θα σας ζητήσουμε συγνώμη ποτέ», είπε σε έντονο ύφος. Στην συνέχεια εξήγησε και τους λόγους, μιλώντας για την υπόθεση της Novartis.Ειδικότερα, είπε ότι το πόρισμα των δικαστών θα παραμείνει στην ιστορία της δικαιοσύνης ως η στρέβλωση της λογικής. «Λέει λοιπόν ότι ο κύριος Γεωργιάδης δεν ευνόησε την Novartis γιατί δεν έριξε τους ανταγωνιστές της. Το 2012 η εταιρεία από την δαπάνη του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά φαρμακεία πήρε 157 εκατομμύρια ευρώ , η Pfizer πήρε 143 η AstraZeneca πήρε 131. Μετά από ένα χρόνο το 2014 η Novartis πήρε 145, η Pfizer 100 και η AstraZeneca 82 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή όλοι οι άλλοι κατακρημνίζονται και η Novartis πέφτει απλά 7%.

Κλείνοντας εξήγησε γιατί ο αναπτυξιακός έχει σχέση με τη υπόθεση της Novartis: «Έχει σχέση με τον αναπτυξιακό ο αναπτυξιακός νόμος είναι η οργάνωση του πλαισίου της νέας διαφθοράς την επόμενη περίοδο, γιατί από όλες τις διατάξεις βγαίνει ότι ενισχύετε τους ισχυρούς για να γίνονται ισχυρότεροι και να υλοποιήσετε το σχέδιο ότι θέλετε να καταστρέψετε τους μικρομεσαίους».

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις