Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Τσίπρας: "Να παραιτηθείτε- Ιδού η κάλπη κ. Μητσοτάκη"

Αλ. Τσίπρας: "Να παραιτηθείτε- Ιδού...

Άμεση προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλοντας μια ιδεοληπτική κυβέρνηση που απέτυχε σε όλα . Ζήτησε απάντήσεις για τις σχέσεις κυβέρνησης-Φουρθιώτη.

«Στον αγώνα για την απαλλαγή μας από το καθεστώς Μητσοτάκη, καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της προόδου» τόνισε στην ομιλία του για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και άμεσα να προκηρύξει εκλογές, καταλογίζοντάς στην κυβέρνηση επικίνδυνη για την κοινωνική πλειοψηφία ιδεοληψία αλλά και για διαφθορά.

 

 

 

 

"Άμεσα εκλογές"

Προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αφού αλήθεια είστε τόσο βέβαιος ότι υπερέχετε και θα μας νικήσετε στις εκλογές. Αφού, όπως υπεροπτικά δηλώνετε, απολαμβάνεται δημοσκοπική μονοκρατορία και εμείς δημοσκοπική κατάρρευση. Έτσι δε λέτε; Γιατί δεν επιλέγετε τη λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας ; Τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε τις εκλογές; Γιατί δε σπεύδετε να αποδείξετε την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό σας ; Ιδού η κάλπη λοιπόν».

 

"Αποτυχία σε όλα"

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς στα πεπραγμένα της κυβέρνησης λέγοντας πως «αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο. Αλλά συμπεριφέρεστε σα να έχετε πιστέψει κι εσείς οι ίδιοι τη προπαγάνδα που κατασκευάζετε. Σα να είσαστε αλλού. Αυτή η προπαγάνδα όμως είναι για να τη καταναλώνουν οι τηλεθεατές. Δεν είναι για να την καταναλώνετε εσείς οι ίδιοι. Αλλά από ότι φαίνεται οι τηλεθεατές έχουν πάθει ανοσία. Και το καταλαβαίνει κανείς με τη πρώτη ματιά. Αφού κανένας σταθμός δε μπορεί πια να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Κύριε Μητσοτάκη ένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού.Τότε ο πολιτικός αυτός έχει ήδη τελειώσει και απλά δεν το γνωρίζει ακόμη. Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας για το τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Τελειώσατε κύριε Μητσοτάκη. Και το χειρότερο είναι ότι ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν και δεν το έχετε αντιληφθεί». Μάλιστα εγκάλεσε τον Κ.Μητσοτάκη για την επίκληση της τραγωδίας στο Μάτι που έκανε στην χθεσινή ομιλία του λέγοντας: «Το Μάτι κύριε Πρωθυπουργέ ήταν ένα συλλογικό τραύμα.Το οποίο απαιτεί σεβασμό, σεμνότητα και όχι μικροκομματικά παιχνίδια που διαρκώς κάνετε για να αποκρύψετε τις ευθύνες σας».

 

"Ντροπή για τα όσα έγιναν στην κακοκαιρία"

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στην διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Όπως αναρωτήθηκε ρητορικά «που ήταν οι γνώσεις σας, η τεχνοκρατική σας επάρκεια ;Θάφτηκαν όλα μέσα στο χιόνι. Όπως πνίγηκαν στις πλημμύρες. Όπως κάηκαν στις πυρκαγιές με δύο μποφόρ. Που ήταν το περιβόητο 112; Όταν έμειναν άνθρωποι μέσα στη παγωνιά, χωρίς νερό και φαγητό επί 30 ώρες και δεν είχαν καμία ενημέρωση. Που ήταν να τους στείλετε ένα μήνυμα για οδηγίες; Για το τι πρέπει να κάνουν. Πως θα επιβιώσουν. Και που ήταν το κράτος όλες αυτές τις ώρες ; Ακόμη και ο στρατός που επενέβη εσπευσμένα και χωρίς σχέδιο, τη Τρίτη το πρωί, την ώρα που επιχειρούσαν οι στρατιώτες για τον απεγκλωβισμό οχημάτων και οδηγών, έλαβαν εντολή να αφήσουν ότι κάνουν και να μαζευτούν στην έξοδο 10, όπου ήταν μαζεμένα τα τηλεοπτικά συνεργία για να πάρουνε πλάνα. Όλα πια για την επικοινωνία. Ντροπή !».

 

"Ιδεοληπτικές εμμονές"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αιτία που το επιτελικό κράτος δεν λειτούργησε σημειώνοντας «πως  να έχουμε αποτελεσματικό και επιτελικό κράτος, όταν εσείς έχετε αλλεργία στο ίδιο το κράτος ;Πως να έχουμε πολιτική και κοινωνική προστασία όταν εσείς απεχθάνεστε οτιδήποτε δημόσιο και αγαπάτε μόνο κάθε τι ιδιωτικό;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «μια παρωχημένη, και επικίνδυνη για την κοινωνική πλειοψηφία ιδεοληψία.Ιδίως σε περιόδους κρίσης.  Μια αγοραία αντίληψη για το ρόλο της αγοράς.  Μια χυδαία αντίληψη για την ασυδοσία του κέρδους.  Ένα δόγμα και μια αποστολή σχεδόν θρησκευτικού χαρακτήρα: Να ενισχύουν, να επιδοτούν, να διευκολύνουν, με κάθε τρόπο τον κόσμο του πλούτου. Και να φυλακίζουν με νόμους, καταστολή, και απαγορεύσεις, την εργασία, την εργατική τάξη, τους μισθωτούς, που οι διεκδικήσεις τους θεωρούνται εμπόδιο στην απρόσκοπτη κερδοφορία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και την «συγνώμη» που απεύθυνε ο Κ.Μητσοτάκης. Τόνισε ότι «χρωστάτε 23.275 συγνώμες σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους της στη πανδημία.Και είναι χιλιάδες αυτές οι οικογένειες, που έχασαν άδικα τον άνθρωπό τους.

Γιατί εσείς αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ». Επίσης ότι «χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή που ξενυχτάει σε 3 και 4 συνεχόμενες βάρδιες στην αγωνιώδη μάχη να σώσει ζωές, και τις βλέπει να χάνονται μέσα από τα χέρια του». Συνέχισε λέγοντας πως «χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη σε κάθε οικογένεια που φοβάται το αύριο και βλέπει το μισθό να τελειώνει στη μέση του μήνα και ξεπαγιάζει μέσα στο χειμώνα. Χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες, γιατί εσείς, προσωπικά εσείς παίξατε με τον πατριωτισμό τους.Εκμεταλλευτήκατε την αγάπη τους για την Ελλάδα και τη Μακεδονία, και τους κοροϊδέψατε με το πιο χυδαίο τρόπο».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε όμως επίσης λόγο για ηθικό κατήφορο της κυβέρνησης. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα: «Πέντε δισεκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις και με κλειστούς διαγωνισμούς μοιράσατε, μέσα σε δεκαοκτώ μήνες, εν ονόματι της πανδημίας, κύριε Μητσοτάκη. Επιχειρήσεις αμορτισέρ, μανάβικα, κουμπάροι και κολλητοί, εταιρίες που δημιουργήθηκαν εικοσιτετράωρα πριν πάρουν τη «δουλειά», πεθερές και συννυφάδες, σε ένα πρωτοφανές πάρτι διανομής του δημόσιου χρήματος. Δεκάδες εκατομμύρια μοιράσατε σε μέσα ενημέρωσης, χωρίς καμιά διαδικασία, και καμιά διαφάνεια. Με μόνο κριτήριο το βαθμό υπακοής τους στις εντολές σας».

 

"Με τι σας κρατάει ο Φουρθιώτης;"

Ο Αλέξης Τσίπρας επιφύλαξε όμως ιδιαίτερες αναφορές στον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον οποίο καλησπέρισε προσωπικά, και τις σχέσεις του με τον τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη. Επισήμανε- απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη – πως «είναι πραγματικά θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός, δεξί χέρι του πρωθυπουργού, από έναν άνθρωπο της νύχτας.Είναι θλιβερό όχι μόνο για τον υπουργό, όχι μόνο για τη κυβέρνηση, αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα ; Εσείς τη κυβερνάτε ή οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου που η νύχτα διεισδύει στο Μαξίμου. Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις στον υπόδικό παρουσιαστή;Πως απέκτησε πρόσβαση σε φύλαξη 12 αστυνομικών ;Πως είχε αυτός ο άνθρωπος τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας;». Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης αυτής. Όπως είπε «μιλάμε για το συνολικό ποσό των 250.870, 65 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τις έρευνες της οικονομικής αστυνομίας πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 2021 και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν προκειμένου να αιτιολογήσουν χορήγηση δανείου ύψους 182.000 ευρώ περίπου στην εταιρεία EPSILONTV.Διαχειριστής της οποίας είναι ο Μένιος Φουρθιώτης!».

Επισήμανε μάλιστα ότι «ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι τον κ.Γεραπετρίτη έχει στο χέρι εσάς» απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις