Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος: Παρακαταθήκη για τα σχολεία της Αιγιάλειας

Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος: Παρακαταθήκ...

Σημαντικές αποφάσεις και απολογισμός πεπραγμένων στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με σημαντικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου –Λυκείου Αιγίου αλλά και σειρά απαραίτητων έργων αξιοποιώντας τον χρόνο που ήσαν κλειστά τα σχολεία λόγω διακοπών, έκλεισε η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφήνοντας ουσιαστικό έργο, όπως μεταξύ άλλων τονίστηκε από τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο κατά την τελευταία συνεδρίαση όπου είχε και απολογιστικό χαρακτήρα.

Ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος παρουσιάζοντας στο Δ.Σ. ένα σύντομο απολογισμό αναφέρθηκε κυρίως στην συνειδητή αντίληψη της απερχόμενης διοίκησης να σταθεί στις ανάγκες της σχολικής κοινότητας μέσω της στενής συνεργασίας με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, με ουσιαστικές και άμεσες παρεμβάσεις όπου ήταν αναγκαίο.

 


---Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας και το βαρύ «φορτίο» της προάσπισης του υπέρτατου αγαθού της Υγείας, με σειρά ενεργειών από τη πρώτη στιγμή  για την προστασία μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και των εργαζομένων, καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων, επί δύο συνεχόμενα διδακτικά έτη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παροχή ειδών προστασίας στο σύνολο των σχολικών μονάδων, με μάσκες, απολυμαντικά, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης των σχολικών συγκροτημάτων, συνεχείς απολυμάνσεις όπου απαιτήθηκε κατά τη λειτουργία των σχολείων αλλά και τις ανάγκες που προέκυψαν για το μεγάλο εγχείρημα τις τηλεκπαίδευσης όπου η σχολική επιτροπή στάθηκε αρωγός ώστε, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, κανένας μαθητής να μη μείνει εκτός μαθημάτων. Η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα κλήθηκε να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία και στο πλαίσιο αυτό η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων της Αιγιάλειας ήταν παρούσα. Όπου διαπιστώνονταν αδυναμία πρόσβασης σε Ίντερνετ παρείχε κάρτες με ασύρματο ίντερνετ ενώ αγοράστηκαν ταμπλετ τα οποία διανεμήθηκαν στις σχολικές μονάδες που διατέθηκαν στους μαθητές που δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων.

 


--- Δεδομένης της ιδιαίτερης βαρύτητας που δίδεται από τη δημοτική αρχή στα θέματα Παιδείας με καθημερινό αγώνα για την επίλυση όλων των ζητημάτων και ταυτόχρονα τον προγραμματισμό σημαντικών έργων, στη διετία που πέρασε έγιναν επεμβάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες, αποκαταστάσεις και νέα έργα ισομερώς και αναλόγως των αναγκών στα σχολεία της περιοχής μας.

 


---Ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και τη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αξιοποιώντας το ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαϊας».

 


---Επίσης για πρώτη φορά φέτος ο δήμος Αιγιαλείας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετείχε στο πρόγραμμα «Μαθητεία» απορροφώντας «10» αποφοίτους επαγγελματικών Λυκείων, κάτι που εδώ και μια 5ετία που «τρέχει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είχε γίνει.

 


---Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος στην προσπάθεια να αποτραπεί κάθε πιθανότητα υπονόμευσης του μορφωτικού επιπέδου της Αιγιάλειας και την  διασφάλιση της λειτουργίας του Εσπερινού Λυκείου ως αυτόνομη μονάδα δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Αχαϊας, αλλά και το μεγάλο στόχο της ίδρυσης  Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου στο Αίγιο. Ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα μέσα από τιτάνιο αγώνα, προσπερνώντας τα προσχώματα και τις δυσκολίες ξεκινώντας τη λειτουργία του τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ στα τέλη του Δεκέμβρη παραδόθηκε από τη Σχολική Επιτροπή στο σχολείο «επανδρωμένο» το Εργαστήριο Πληροφορικής με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και εκτυπωτές/ πολυμηχανήματα βάσει των αναγκών που κατεγράφησαν από την διευθύντρια του σχολείου.

 


---Ευχαριστώντας όλα τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής ο κ΄.Τριανταφυλλόπουλος για την εποικοδομητική συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή ουσιαστικού έργου για τα σχολεία της Αιγιάλειας, αναφέρθηκε και στις ενέργειες για το κλείσιμο υποθέσεων που αφορούσαν ελλείμματα λαμβάνοντας αποφάσεις για τις ανάλογες ενέργειες, αλλά και τη συνεργασία με οφειλέτες για την προάσπιση των συμφερόντων της Σχολικής Επιτροπής προχωρώντας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις με ανταποδοτικά έργα σε σχολεία.

 


---Αξιοσημείωτη ήταν και η στήριξη στους μισθωτές των Κυλικείων των σχολείων που δεν κατέβαλαν μισθώματα κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά ενώ έγινε οριζόντια μείωση 30% στις μισθώσεις δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας.

 


Κατά τη συζήτηση επί των πεπραγμένων θητείας του διοικητικού συμβουλίου της Σ.Ε. έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των μελών του Δ.Σ. που είχε ως αποτέλεσμα όπως τόνισε και ο Γρηγόρης  Τριανταφυλλόπουλος να κλείνει η θητεία με θετικό πρόσημο, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για τα σχολεία της Αιγιάλειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις