Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: 300 εκτός κάλπης στις αυριανές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιατί χάνουν το δικαίωμα ψήφου

Πάτρα: 300 εκτός κάλπης στις αυριανές εκ...

Δεν είχαν καταβάλει το αντίτιμο των 3 ευρώ στη διαδικασία του α' γύρου

Τον αποκλεισμό 300 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής από το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ, επειδή όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση των παραστατικών ψήφισαν στον α’ γύρο χωρίς να καταβάλλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο των 3 ευρώ.
Οι 300 «εντοπίστηκαν» στην κάλπη 296-03 στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών, στην οποία προσήλθαν κυρίως, μέλη της ΠΑΣΠ και μάλιστα, ήταν από αυτές με τη μαζικότερη συμμετοχή, καθώς κατεγράφησαν 784 ψηφοδέλτια.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ αναφέρεται πως «η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζοντας τα παραστατικά των εκλογών του εκλογικού τμήματος (296-03, 2ο Γυμνάσιο) στην Πάτρα, διαπίστωσε ότι ομάδα 300 ψηφοφόρων δεν κατέβαλε το αντίτιμο των 3 ευρώ που ήταν βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ψηφοφορία. Κατόπιν αυτών καταδίκασε ομόφωνα την παραβίαση των κανόνων της ψηφοφορίας και αποφάσισε την διαγραφή τους από το μητρώο ψηφισάντων που αποτελεί προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου».
Ωστόσο, εύλογα γεννάται το ερώτημα πόσο εύκολο είναι να πιστοποιηθούν τα στοιχεία όσων δεν κατέβαλαν τα 3 ευρώ από τη στιγμή που τους επετράπη να ψηφίσουν!..
Παράλληλα, η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις εσωκομματικές εκλογές εξέδωσε και εγκύκλιο με οδηγίες για την αυριανή διαδικασία, υπενθυμίζοντας ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων θα γίνει αποκλειστικά με το ΑΜΚΑ τους και ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνοι όσοι ψήφισαν στις 5 Δεκεμβρίου.

Πηγή εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις