Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιωάννα Παλιοσπύρου – «Στον αέρα» το πρώτο podcast: «Το βιτριόλι δεν σου έκαψε την ψυχή παρά μόνο το δέρμα»

Ιωάννα Παλιοσπύρου – «Στον αέρα» το πρώτ...

Πρώτος καλεσμένος ο ψυχίατρος της, Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος

Ο ψυχίατρός της και επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής, Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, είναι ο πρώτος καλεσμένος του podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με τίτλο «Ιωάννα». Σαν σε μία ανοιχτή συνεδρία, η Ιωάννα και ο ψυχίατρος συζήτησαν για όσα έζησαν μαζί από τη μέρα της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της, για τις δύσκολες στιγμές που μοιράστηκαν και για το πώς επουλώνονται τα ψυχικά τραύματα.

«Εμένα μου έδωσαν ένα γερό, υγιές σπίτι χωρίς στέγη και μου είπαν “ξαναφτάξε την”. Και την ξαναέφτιαξα» λέει ο κ. Κοντοάγγελος, που θεωρεί ότι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της προσωπικότητας της Ιωάννας είναι η καλοσύνη.

Απαντώντας σε ερώτησή της αν φοβήθηκε κάποια στιγμή ότι δεν θα τα καταφέρουν, ο ψυχίατρος αποκαλύπτει: «Την πρώτη φορά που ήρθα σπίτι σου έτρεχα με 60χλμ, τη δεύτερη με 40, την τρίτη με 30. Αναρωτιόμουν αν θα μπορέσω να σε βοηθήσω και φοβόμουν τι θα γίνει αν αποτύχω. Τρεις μήνες μετά την επίθεση ήξερα ότι κατάφερες το βιτριόλι να μην σου κάψει την ψυχή, αλλά μόνο το δέρμα».

Όσον αφορά στα μηνύματα για βοήθεια που παίρνει η Ιωάννα από όλη την Ελλάδα, ο κ. Κοντοάγγελος σημειώνει: «Όταν εσύ ανέβηκες στο Έβερεστ και κάποιος θέλει να ανέβει στο Λυκαβηττό, θα ζητήσει τη βοήθειά σου, για να πάρει λίγη από τη δύναμή σου». Ο ψυχίατρος εξηγεί ότι σε συνεργασία με την Ιωάννα έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να απευθυνθούν σε ειδικούς ψυχικής υγείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις