Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρεβεγιόν με self test σε εμβολιασμένους ανεμβολίαστους, το σχέδιο της Κυβέρνησης για ασφαλείς γιορτές

Ρεβεγιόν με self test σε εμβολιασμένους ...

Τι προβλέπεται για την εορταστική εβδομάδα στα τέλη του μήνα

Δωρεάν self-test θα μπορεί να προμηθευτεί κάθε ενήλικος, εμβολιασμένος και μη, στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο.

«Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών, ενώ γνωστοποίησε ότι αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Υγείας Θανος Πλεύρης. «Έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος ανακοίνωσε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, αυτά «είναι μέτρα προτροπής και όχι καταστολής, είναι δίκαια μέτρα. Γιατί δεν είναι οριζόντια προς όλους αλλά αφορούν πρωτίστως εκείνους τους οποίους τελικά έχουν σκοπό να περιφρουρήσουν. Υπηρετούν, επίσης, τον διπλό στόχο να λειτουργούν η οικονομία και η κοινωνία παράλληλα με την προστασία της δημόσιας υγείας. Και τέλος προσαρμόζονται στη συγκυρία, ώστε αυτές οι γιορτές να είναι οι τελευταίες που θα περάσουμε με τη σκέψη μας στην πανδημία».

Με τη μετάλλαξη Όμικρον να προκαλεί συναγερμό παγκοσμίως στην ιατρική κοινότητα, στόχος των νέων μέτρων εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι να προστατευθούν η κοινωνία και η οικονομία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις