Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παράθυρο Πλεύρη σε νέα σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Παράθυρο Πλεύρη σε νέα σκληρά μέτρα για ...

Τι σκέφτεται το υπουργείο υγείας

Με την Αυστρία να γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει lockdown στους ανεμβολίαστους πολίτες, η συζήτηση για το αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα κάθε μέρα γίνεται και πιο έντονη. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά ξεκαθάρισε πως ό,τι χρειαστεί, θα γίνει.

Στο τραπέζι το... lockdown για τους ανεμβολίαστους, ποια μέτρα εξετάζονται

«Οποιοδήποτε μέτρο κι αν χρειαστεί, όσο περιοριστικό κι αν είναι που αφορά ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί η κυβέρνηση, θα το πάρει», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (15.11.2021) στο OPEN και απαντώντας για το αν η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα τηςΑυστρίας με lockdown μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω πίεση μέτρων και περιορισμών τους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες». Και αυτό την ώρα που όχι μόνο εξετάζονται σενάρια να επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους πολίτες να πηγαίνουν μόνο σούπερ μάρκετ (με rapid test όμως) και φαρμακείο αλλά και που είναι στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης για τους άνω των 65, μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε Γαλλία και Ισραήλ.

Τα μέτρα για του ανεμβολίαστους, σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης, θα ληφθούν όχι να τιμωρηθούν οι συγκεκριμένοι πολίτες αλλά για να προστατευθούν. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, εκείνοι είναι που προκαλούν την πίεση στα νοσοκομεία, αφού στις ΜΕΘ νοσηλεύονται κυρίως ανεμβολίαστοι πολίτες

Σε ό,τι αφορά στην επίταξη ιδιωτών γιατρών, ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, καθώς φαίνεται να δίνεται παράταξη στο τελεσίγραφο που είχε απευθύνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον υπουργό, «ήδη οι σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και καθημερινά μας έρχονται ονόματα γιατρών που θέλουν να έρθουν στο ΕΣΥ».

«Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας» επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης. Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών θα απαιτηθούν 48 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Σήμερα, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής και στη συνέχεια θα πάμε με την επίταξη υπηρεσιών. Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους, επιθυμία μας είναι να εξαντλήσουμε την εθελοντική παρουσία των γιατρών. Υπάρχει μια κινητικότητα μέσα στην εβδομάδα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τα κενά ξεκινώντας από τη Θεσσαλία και τη βόρεια Ελλάδα αλλά το μέτρο μπορεί να επεκταθεί αν χρειαστεί» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα έκανε λόγο για πλήρη συμπόρευση του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές. Ήδη περισσότερες από 700 κλίνες έχουν παραχωρηθεί σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη από ιδιωτικές κλινικές. Υπάρχει και σχετικός προγραμματισμός για την Αθήνα», τόνισε ο υπουργός Υγείας. «Όλες οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα αφορούν σε non Covid περιστατικά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις