Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας- Τι είπε για ανασχηματισμό, μέτρα και πανδημία

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Εκλογές στο τέλος τη...

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών τα δεξιόμετρα και ...οι γαλοπούλες! Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Θετικά μέτρα στον προϋπολογισμό του 2022 εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, ενώ επιχείρησε για άλλη μία φορά να βάλει τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, που αναθερμάνθηκαν μετά τη χθεσινή του ομιλία και παραμένουν το νούμερο ένα θέμα συζήτησης και στο γαλάζιο στρατόπεδο. "Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την συνταγματική της θητεία" διαμήνυσε, προσθέτοντας ότι "επειδή προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, ο προγραμματισμός για την χώρα γίνεται για ορίζοντα δεκαετίας".

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε τα όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευσης για τις πρόωρες κάλπες, σημειώνοντας ότι «οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει την αυτοδυναμία στις εκλογές και εάν αυτή δεν επιτευχθεί με τις πρώτες κάλπες, όταν θα ισχύει η Απλή Αναλογική, θα πάει σε δεύτερη αναμέτρηση. “Η απλή αναλογική, δεν επιτρέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με την συνεργασία των πρώτων δύο κομμάτων την οποία και αποκλείω” τόνισε κατηγοηματικά.

 

Αν και ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αντίθετος στη χρήση όρων όπως "πακέτο παροχών" ή "μεγάλο καλάθι", έκανε λόγο για γενναίες παρεμβάσεις, ειδικά όσον αφορά στη ΔΕΗ και επιχείρησε να απευθυνθεί εκ νέου ιδίως στους νέους, τη μεσαία τάξη και τους κεντρώους ψηφοφόρους. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει “λογική δυσαρέσκεια”, που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, αλλά πρώτον τόνισε ότι αναγνωρίζει και διορθώνει τα λάθη, και δεύτερον δήλωσε ότι στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο βασικός πυρήνας παραμένει αμετάβλητος γιατί ειναι ικανοποιημένος με την κυβέρνηση.

“Οι πολιτικές δεν αλλάζουν”, δήλωσε εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, επιμένοντας ότι θα προχωρήσει η πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά όχι άμεσα, καθώς και ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα υποστήριξε ότι μόνο στη Βόρεια Κορέα υπάρχει αμιγώς δημόσια υγεία, ενώ ακόμη και στη Σουηδία.

 

Απέκλεισε νέο οριζόντιο lockdown

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, που αφορούσε στην αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας για τους επόμενους μήνες και κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είπε πως αισθάνεται πολύ ασφαλής με την πρόβλεψη για 5,9% για το 2021, χαρακτηρίζοντάς το το ελάχιστο το οποίο θα μπορούσε να πετύχει η ελληνική οικονομία. Στην συνέχεια μιλώντας για τα μέτρα που εξήγγειλε σημείωσε πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι να δημιουργεί πλούτο και αυτός να μοιράζεται σε όλους τους Έλληνες. «Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, υπάρχουν στάδια αβεβαιότητας», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η χώρα δεν θα ξανακλείσει καθώς ό,τι κι αν γίνεται δεν θα υπάρξει περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας.

Μιλώντας δε για τον εμβολιασμό είπε πως οι αντιεμβολιαστές θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, καθώς είναι 12 φορές που επικίνδυνο να χάσει κάποιος την ζωή του εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Παράλληλα σημείωσε πως θα επιστρατευθούν όλοι οι γιατροί προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Ανέφερε ότι θα επιμείνουμε σε πολλά τεστ και για τη στρατηγική των εμβολιασμών είπε ότι χωρίς να αποκλείει τίποτα δεν είναι στις προθέσεις τους η επέκταση της υποχρεωτικότητας. «Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις μου», ανέφερε.

Ολόκληρη η Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις