Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μίκης Θεοδωράκης: Αυτός είναι ο τάφος που "ενέκρινε" στον Γαλατά – ΦΩΤΟ

Μίκης Θεοδωράκης: Αυτός είναι ο τάφος πο...

Πρόβλεψη χώρου για τη γυναίκα του, όχι για τα παιδιά τους

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια πριν τον θάνατό του, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είχε αποφασίσει μόνο ότι ήθελε να ταφεί στη γενέτειρά του, τον Γαλατά Χανίων, αλλά είχε εγκρίνει και τη μακέτα του μνήματος που προοριζόταν για τον ίδιο. Το σχέδιο του τάφου ανήκει στον αρχιτέκτονα και προσωπικό φίλο του μουσικοσυνθέτη, Μάνο Περάκη που τελικά ανέλαβε και κατασκεύασε τον τάφο στο νεκροταφείο του Γαλατά.

Στο βίντεο που βλέπετε παρακάτω, υπάρχει η λέξη "εγκρίνω" πάνω από την υπογραφή του Μίκη Θεοδωράκη και η ημερομηνία "7 Σεπτεμβρίου του 2009".

Δώδεκα χρόνια μετά, ο κ. Περάκης αποκάλυψε τις συζητήσεις και τα θέλω του μουσικοσυνθέτη για την τελευταία του κατοικία.

"Λοιπόν, κοιτάξτε, ο Μίκης ήθελε πάντα να θαφτεί στον Γαλατά. Μάλιστα, υπάρχει και μια ιδιόχειρη διαθήκη του που την έχω και εγώ, μου την έχει δώσει δηλαδή εμένα. Ξεκίνησε το θέμα του τάφου, όταν ο ίδιος, γελώντας περισσότερο, έλεγε δε χωράει στον τάφο που είναι ο πατέρας του, η μάνα του και ο αδελφός του" είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή "Live News".

"Εκεί πάνω, το δημοτικό συμβούλιο των Χανίων, σε μια συνεδρίαση, παραχώρησε το οικόπεδο που είναι απέναντι από την είσοδο της Εκκλησίας, ένα διπλό μεγάλο οικόπεδο στον Μίκη για να κάνει εκεί το μνήμα του" πρόσθεσε.

Στις αλλεπάλληλες συζητήσεις που έγιναν τότε, ο Μίκης Θεοδωράκης φέρεται να ζήτησε να μην υπάρχει σταυρός στο μνήμα και να προβλεφθεί ειδικός χώρος μόνο για την ταφή της γυναίκας του, αλλά όχι για κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις