Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων η ταφή του- Σε λαϊκό προσκύνημα από αύριο

Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων η τ...

Όπως επιθυμούσε

Στον Γαλατά Χανίων ο θα πραγματοποιηθεί ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη καθώς βρέθηκε λύση ενδοοικογενειακά. Τελικώς, υπήρξε συναίνεση εντός της οικογένειας του συνθέτη κι έτσι ασχέτως του τι θα αποφασίσει το Πρωτοδικείο το οποίο το πρωί της Δευτέρας θα συζητήσει τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία του - το οποίο πλέον αποκτά τυπικό χαρακτήρα - και ο Μίκης Θεοδωράκης θα ενταφιαστεί όπως ο ίδιος επιθυμούσε στη γενέτειρα του πατέρα του στον Γαλατά Χανίων, πλάι στον αδελφό του Γιάννη. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το απόγευμα της Τετάρτης η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη αναμένεται να φτάσει σύσσωμη στα Χανιά, καθώς από το πρωί της Δευτέρας έως το μεσημέρι της Τετάρτης η σορός του αείμνηστου συνθέτη θα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα, με 20μελή αποστολή. 

Στον Γαλατά Χανίων θα βρεθεί και η κόρη του Μαργαρίτα καθώς πλέον μετά την εξεύρεση λύσης στην οικογένεια επικρατεί κλίμα ομόνοιας. 

Σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί της Δευτέρας

 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία. 

Στο μεταξύ  μία ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η αναβολή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

 

Γιος Θεοδωράκη: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου εν ζωή, δεν θα το κάνω ούτε τώρα»

Είχε προηγηθεί σήμερα ανάρτηση στο facebook του γιου του Μίκη Θεροδωράκη, ο οποίος ξεκαθάριζε ότι δεν θα παρίστατο στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για τον τόπο ταφής του πατέρα του.

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει με νόημα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη

Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.
Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.
Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.
Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.
Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.
Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες.
Γι'αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.
Γιώργος Θεοδωράκης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις